vízilabda

2021.04.19. 07:00

Öt góllal nyert az AVUS hazai pályán

Az OB I/B-s vízilabda-bajnokság 18. fordulójában a vasiak 15-10-re verték a Ceglédet.

Pum András

20210417 Avus - Cegléd NB1/b vízilabda mérkőzés, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

 

AVUS–Ceglédi VSE 15-10 (3-3, 3-1, 5-2, 4-4). – Szombathely, zárt kapuk mögött, OB I/B-s vízilabda-mérkőzés, vezette: Pintér, Veilandics.

AVUS: Kovács B. – Hajmási 2, Ekler Zs. 4, Németh L., Csányi 1, Sági 4, Kurucz 3. Csere: Baranyai, Makrai, Szabó B., Landherr 1, Fatalin. Edző: Gortva Zoltán.

Cegléd: Bezzeg – Hajek 2, Fekete, Simon G. 3, Simon B. 2, Juhász 1, Gyémánt 1. Csere: Tapasztó, Pusztai 1, Kiss M., Milus. Edző: Zám Attila.

A szombathelyiek az őszi meccsen 23-10-re nyertek Cegléden – ezúttal is ők voltak a mérkőzés esélyesei. Habár a vendégek szereztek vezetést, az aligátorok egy perc alatt 2-1-re fordítottak. Itt viszont megakadt a „lemez”, a ceglédiek meglepetésre nemcsak egyenlítettek, hanem újra vezetést szereztek. Majd szűk egy perccel a negyed vége előtt egalizált a sok hibával játszó AVUS.

A második negyedre valamit szigorított védekezésén a vasi csapat, és Sági Benjámin találatával 4-3-ra átvette a vezetést. A vendégek viszont nem adták fel, kiegyenlítettek. Ám a kissé idegesen játszó hazaiak ekkor nagyobb tempóra kapcsoltak, pontosabban céloztak, így a nagyszünetre 6-4-es hazai vezetésnél úsztak ki a csapatok.

A harmadik negyedben ugyan büntetőből betalált a Cegléd, ezután viszont állva hagyta ellenfelét az AVUS. Lendületesen, pontosan vízilabdázva két és fél perc alatt négy gólt rámolt a ceglédi hálóba a hazai csapat, az utolsó negyed 11-6-os aligátorelőnyről kezdődött.

Az utolsó felvonásban Hajmási András megszerezte a vasiak 12. találatát is – hat góllal mentek (12-6) a szombathelyiek, innen pedig már nem volt visszaút a Cegléd számára. A hazaiak elkapták a fonalat, akcióból és büntetőből is betaláltak. Ugyan az utolsó két gólt a ceglédiek jegyezték, az AVUS győzelme (15-10) nem forgott veszélyben.

A szombathelyi együttes az első két negyed gyengébb játéka után belelendült és végül magabiztosan, esélyeshez méltó módon nyerte meg a mérkőzést. Mivel a harmadik Ybl kikapott a listavezető Nagykanizsától, az AVUS négy fordulóval a bajnokság vége előtt 11 ponttal vezet az Ybl előtt – a következő fordulóban bebiztosíthatja ezüstérmét.

Gortva Zoltán: – Nem kezdtünk jól, az első két negyedben védekezésben és támadásban is sokat hibáztunk – rengeteg helyzetet elvétettünk. Aztán megnyugodtunk, jobban sikerültek a lefordulások, és jöttek a gólok is.

Kiemelt képünkön: A szombathelyiek saját nevelésű játékosa, Hajmási András két gólt szerzett a Cegléd ellen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában