Kosárlabda

2021.04.25. 21:33

Szegeden bukott csatát a SZoESE

Az amatőr NB I-es női kosárlabda-bajnokság 26. fordulójában a Szombathelyi Egyetemi SE a Szeged vendégeként szenvedett fájó vereséget.

Tóth Gábor

20210123 SZOESE női kosárlabda mérkőzés, Szombathely, Szendi Péter, Vas Népe Balogh Viktria

Fotó: Szendi Péter

A második helyen álló, remek formában lévő SZoESE a stabil középcsapatnak számító, hazai pályán mindenkire veszélyes Szeged vendégeként rossz előjelekkel, szűk kerettel lépett pályára, ugyanis Szabó-Haklits és Mezősi is ­hiányzott.

Szegedi Kosárlabda Egylet–Szombathelyi Egyetemi SE 71-63 (24-10, 8-27, 22-15, 17-11). – Szeged, zárt kapuk mögött, amatőr NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, vezette: Komáromi, Fekete.

SZoESE: KOVÁCS G. 28/15, Püspöki 11/3, BALOGH 8, Sándor 5, Plózer 3. Csere: Koltay 5/3, Preisinger –, Dervalics 3/3. Edző: Szabó László.

A SZoESE késve érkezett meg a meccsre, nem maradt elég ideje bemelegíteni. Ez meg is látszódott az elején, ugyanis nehezen lendültek játékba a szombathelyiek, sok hibát vétettek – amit kihasználva meglépett az agresszív házigazda. A második negyedben aztán rendezte sorait a Vas megyei alakulat. Fokozatosan magához ragadta az irányítást, mind támadásban, mind védekezésben ellenfele fölé nőtt. Egyenlített, majd fordított. A nagyszünetben már a SZoESE vezetését mutatta az eredményjelző (20. perc: 32-37).

Fordulás után roppant kemény játékra váltott a vendéglátó – amit engedtek a játékvezetők. A hazai pálya minden előnyét élvező Szeged 14 büntetőt dobott a harmadik negyedben, míg a SZoESE egyet sem. A nehézségek ellenére egy ideig tartotta a lépést a vendég (30. perc: 54-52). A küzdelmes, szoros találkozó a negyedik játékrészben dőlt el. Lassan felőrlődött a szűk kerettel dolgozó SZoESE, ekkor már nem sikerültek a dobások sem, így végül vereséget szenvedett.

Szabó László: – Örök tanulság, hogy csak akkor tudunk jól játszani, nyerni, ha jól is védekezünk. Csak a második negyedben játszottunk úgy, ahogyan tudunk, ahogyan kell – de egy jól sikerült negyed természetesen kevés a győzelemhez. Fájó vereséget szenvedtünk, de még van négy meccsünk, mindegyiket meg akarjuk nyerni!

Kiemelt képünkön: Balogh Viktória jó teljesítményt nyújtott

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában