Kosárlabda

2021.04.29. 13:00

Szekulovics mester és Govens is ellenfélként tér vissza Szombathelyre

A Falco kosárcsapatának legendás, közkedvelt edzője, Szrecsko Szekulovics ellenfélként, a Szeged mestereként tér vissza Szombathelyre: a Falco–Szeged elődöntős párharc egyik főszereplője lehet a tréner.

Tóth Gábor

Szrecsko Szekulovics a szegedi kispad előtt

Fotó: Unger Tamás

Szrecsko Szekulovics több rész­letben is volt a Falco KC NB I-es kosárcsapatának ed­zője. Először 2000–2002 között irányította a sárga-fekete együttest. Aztán 2007 januárjában tért vissza Szombathelyre, 2008-ban megnyerte a csapattal a klub első, történelmi bajnoki címét. 2016 nyarán ismét Szombathelyre szerződött, 2017-ben és 2018-ban is bajnoki döntőbe vezette a gárdát.

Főszerepet vállalt abban a fejlődési folyamatban, hogy a Falco ma már a magyar bajnokság meghatározó alakulatának számít. Fáradozásait, eredményes munkáját a városvezetés 2019-ben Tóth Géza-díjjal ismerte el – ezt az elismerést évente egyszer osztják ki, olyan személynek, aki a szombathelyi versenysportban, élsportban több éven át tartó kiemelkedő tevékenységet végzett.

Szrecsko Szekulovics a szegedi kispad előtt
Fotó: Unger Tamás

Az 59 esztendős, szerbiai születésű, magyarul (is) kiválóan beszélő, híresen jó kedélyű szakember ma a Szeged edzője. Amely csapat a negyed­döntőben a Pakson lépett túl 3-0-val, és most a Falco elleni elődöntős párharcra készül – szombaton rajtol az egyik fél három megnyert meccséig tartó sorozat, a Falco 18 órakor fogadja a Szegedet.

– Jártam már többször is ellenfélként Szombathelyen, mindig szívélyes fogadtatásban részesültem, de ilyen nagy téttel bíró meccset még nem vívtam a Falco ellen – fogalmazott lapunk megkeresésére Szrecsko Szekulovics. – Soha nem titkoltam, nekem Szombathely a második otthonom, rengeteg barátom van a városban, Vas megyében. Amikor a Szegeddel kiejtettük a Paksot a negyeddöntőben, rengeteg gratuláló üzenetet kaptam – ezek túlnyomó része Szombathelyről érkezett. Jó érzés, hogy nem felejtették el az embert.

Megtisztelő számomra, hogy részese lehetek a Falco történelmének. Szombaton is örömmel találkozom majd a régi barátaimmal!

– De most a Szeged sikeréért dolgozom – folytatta Szrecsko Szekulovics. – Nagyon jól érzem magam Szegeden, remek csapattal, kiváló körülmények között dolgozhatok. Jó kis társaságot sikerült összehoznunk, talán nem túlzás azt mondani, hogy idén a Szeged a bajnokság meglepetéscsapata. Senki nem várt minket a legjobb négy közé, mégis itt vagyunk. Bár csak négy légiósunk van, és miénk a bajnokság egyik legfiatalabb kerete, mégis jönnek az eredmények – azzal, hogy bejutottunk a négy közé, a klubtörténelem legjobb eredményét értük el. És az sem titok, hogy a szép sikerekben nagy szerepe van annak a Govens Darrinnak is, aki Szombathelyen is a közönség nagy kedvence volt – ő is izgatottan várja már a visszatérést.

– Nagy kár, hogy az egyik csapat számára véget fog érni a bajnoki címért zajló küzdelem. Az biztos, hogy a Falco a párharc esélyese, nála van a pályaelőny, bővebb és papíron erősebb a kerete. De nem feltartott kezekkel fogunk pályára lépni. Bizonyítottuk már, hogy képesek vagyunk meglepetést okozni – most is erre készülünk. Ráadásul a tét nem minket nyom. A mérkőzés során felszabadult játékot várok a játékosaimtól. Jó a hangulat az öltözőben, a csapat háza táján, mindenki egészséges, motivált, joggal lehetek bizakodó – zárta szavait a mester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában