Őrség Trail

2021.04.24. 07:00

Terepfutás: Egyéni útvonalakat ajánl az Őrségben az Alpokalja SZKE versenyzője

Napjainkban nyitotta meg útvonalait az Őrség Trail – egyéni futóköröket kínálva.

Pum András

A pálya megálmodója és létrehozója az őriszentpéteri, 21 éves Szalay Levente, aki az elmúlt években nemcsak versenyzőként – az Alpokalja Szabadidősport és Környezetvédő Egyesület tagjaként –, hanem szervezőként is részt vett terepfutó- és tájfutóversenyeken. Az ötletet a Vasi Terepfutó-sorozat ihlette, mely rendezési tapasztalatot is nyújtott ahhoz, hogy az Őrség Trail megvalósuljon. A fiatal sportoló több hónapos tervezés, terepbejárás, előkészítés után mostanra készült el az őrségi futókörökkel.

– Az Őrség Trail előkészített pályái különböző hosszúságúak: 6 és 30 kilométer közötti távon öt különböző útvonalat kínál azoknak, akik aktív kikapcsolódásra vágynak az Őrségben – mondta Szalay Levente. – Ezek a kedvenc útvonalaim. Gondoltam a kezdő amatőr futókra, de az ultrákra is. A pályák egyénileg, egy telefonos alkalmazás segítségével teljesíthetők és a feltöltött eredmények folyamatosan követhetők. A korlátozások idején is részt vehetnek az eseményen a sportolók és azok, akik futva vagy teljesítménytúra-jelleggel ismerkednének a vidékkel.

A pálya teljesítését egy befutóéremmel is díjazzák, az év végi eredményhirdetésen pedig a legjobbak vendégházak által felajánlott vendégéjszakákat nyernek.

Kiemelt képünkön: Szalay Levente

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában