Egységben volt az erejük

2021.05.22. 13:00

A Haladás-Viktória házi gólkirálya, Herczeg Andrea jó szezont futott

Gólpasszal és góllal járult hozzá csapata biztos bentmaradásához a Haladás-Viktória FC női NB I-es labdarúgó­csapatának támadója, Herczeg Andrea.

Pum András

Herczeg Andrea a St. Mihálynak lőtt találatát ünnepli

Fotó: Török János

A 2020/2021-es bajnokság utol­só fordulójában sorsdöntő meccset nyert meg a Haladás-Viktória FC. A vasiaknak a St. Mihály elleni, idegenbeli makói összecsapáson győzniük kellett ahhoz, hogy elkerüljék az osztályozót – a csapat pedig megcselekedte, amit a haza megkövetelt: a hét kezdőjátékosukat nélkülöző vasiak 3-2-re nyertek Makón. A sikerben döntő szerepe volt a szombathelyiek román válogatott légiósának, az erdélyi születésű Herczeg Andreának. A 26 éves támadó gólpasszal és góllal járult hozzá a sikerhez.

Egyébként a csapatok felemás érzésekkel várhatták a találkozót. A meccs előtt két nappal Csányi Sándor, az MLSZ elnöke bejelentette, hogy az NB I létszámát nyolcról 12 csapatra emelik, így nincs kieső az első osztályból. Ám az nem derült ki, melyik szezontól.

Herczeg Andrea a St. Mihálynak lőtt találatát ünnepli
Fotó: Török János

– Az elnök úr bejelentése ellenére ugyanúgy készültünk a meccsre, ugyanolyan komolyan vettük – mindenképpen győzni akartunk, hiszen az a biztos – mondta Herczeg. – Nekem azonban így egy kis teher lekerült a vállamról. Nagyon küzdelmes meccset vívtunk a szegediekkel, a csapat mentális erejét mutatja, hogy bár kétszer is egyenlített ellenfelünk, harmadszor is újítottunk, és megszereztük a győztes gólt.

Az első találatunknál Fördős Beatrixtól kaptam labdát a bal oldalon, eltoltam két védő mellett, és láttam, hogy Szil Tünde a hosszú oldalon helyezkedik, és sikerült a fejére ívelnem a labdát. Tündivel már Szegeden is együtt futballoztunk, remekül megértjük egymást a pályán, a hét találatából négyszer tőlem kapta a gólpasszt. A szegediek egyenlítettek, de aztán ismét megszereztük a vezetést. Szabadrúgáshoz jutottunk a saját térfelünkön. Balogh Heni gyorsan szólt, hogy figyeljek, mert még nem rendeződtek a hazaiak, nem vették fel az embereiket.

Remekül jött a felívelés, levettem, majd sikerült a bal sarokba helyeznem. Bár újra egyenlítettek a hazai­ak, csapatunk erejét mutatja, hogy a hajrában megszereztük a győztes gólt. Sikerünk titka volt, hogy a szezon során végig hittünk egymásban, végig egységesek voltunk – Makón ez különösen látszódott. Nehéz éven vagyunk túl, sérülésekkel, betegségekkel, koronavírussal küzdöttünk, de sok melót tettünk az edzésekbe, meccsekbe, elértük a kitűzött célt: minden jó, ha a vége jó!

Herczeg Andrea tavaly nyáron igazolt Szegedről Szombathelyre, és holtversenyben az ugyancsak héttalálatos Szil Tündével a csapat házi gólkirálya lett.

– Maximalista vagyok, sosem lehetek teljesen elégedett magammal – jelezte Herczeg. – Örülök, hogy hozzá tudtam tenni a magam részét a bentmaradáshoz, gólokat lőttem, gólpasszokat adtam, tiszta a lelkiismeretem, minden tőlem telhetőt megtettem. Ami a folytatást illeti, nem állok le, hiszen június 6-án csatlakozom a román válogatotthoz. Egészen június 15-éig edzőtáborozunk, közben Szlovákiával vívunk felkészülési mérkőzést. A nyáron természetesen pihenek is, de azt még nem tudom, hol folytatom a pályafutásomat. A Haladás-Vik­tóriánál lejár a szerződésem, de remekül érzem magam a klubnál, a városban, nyitott vagyok a folytatásra. Tehát a Viktória mindenképpen elsőbbséget élvez!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában