karate

2021.05.13. 07:00

Remekeltek a sárváriak a hosszú kényszerszünet után rendezett országos karatebajnokságon

A napokban rendezték meg Törökbálinton a Magyar JKA Karate Szövetség országos bajnokságát, amelyről szép eredményekkel tértek haza a Sárvári Shotokan Karate Egyesület sportolói.

Tóth Gábor

Fotó: VN/Sárvári SKE

A biztonsági intézkedések, az egészségügyi előírások miatt a felkészülés ezúttal komoly nehézségek elé állította a karatékákat, nem mindenkinek volt lehetősége elvégezni a kellő munkát. Ezért az idei országos bajnokságon a megszokottnál kevesebb versenyző indult el: 15 egyesület 166 nevezést adott le.

Ettől függetlenül a koronavírus-járvány miatti hosszú kényszerszünet után mindenki örömmel üdvözölte versenytársát, mindenki motiváltan vetette bele magát a versenyzésbe. A mérkőzések három küzdőtéren zajlottak, nemenkénti és korcsoportos bontásokban, a megfelelő biztonsági intézkedések betartása mellett. A rendezvény zárt körű volt, a hozzátartozók sem léphettek a sportcsarnokba.

A Sárvári Shotokan Karate Egyesület két haladó szintű versenyzővel vett részt a viadalon. Kimagasló eredményt értek el, mindketten dobogóra állhattak. Csapó Bence (V. korcsoport) begyűjtött egy második helyezést, míg Gulyás Ferenc (kadet korcsoport) bronzérmes lett – mindketten formagyakorlat (kata) kategóriában mérették meg magukat.

Kiemelt képünkön: A Sárvári Shotokan Karate Egyesület két érmes versenyzője: a második helyezett Csapó Bence (balról) és a bronzérmes Gulyás Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában