sakk

2021.05.13. 07:00

Második helyen zárt a vasi megyeszékhely csapata Szombathely és testvérvárosainak sakktornáján

Ezüstös pozícióban végzett a Testvérvárosok Csatája online sakk versenyen a Haladás VSE-re épülő szombathelyi együttes.

Pum András

Cseh Gábor, CSG, Vas Népe Haladás-Kõbánya NB I-es sakkmérkõzés + NB I/B: Haladás II-Bányász-Ajka Borhy Marcell

Fotó: Cseh Gábor

Szombathely önkormányzatának kezdeményezésére – a vírushelyzet miatt – az online térben rendezték meg a Testvérvárosok Csatája sakkversenyt. Szombathely testvérvárosai közül öt – Tourangeau (francia), Kutaisi (grúz), Razgrad (bolgár), Lecco (olasz), Lappeenrannan (finn) – vállalta a szereplést, emellett a Haladás VSE-Infraplan három, mondhatni testvérklubja – Stridon (horvát), Dunaszerdahely (szlovák), Fürstenfeld (osztrák) – vett részt a tornán.

A viadal másfél órán át zajlott, egy játszma maximum három percig tartott, plusz lépésenként két másodperc gondolkodási idővel – összesen 148 sakkozó ült asztalhoz.

A gép folyamatosan dobta az ellenfeleket, így egy pillanatra sem volt megállás. A szombathelyi csapat 25 játékosból állt, döntő részben a Haladás VSE sakkozóira (például Borhy Marcell, Csonka Attila, Németh Miklós, Pergel László, Czupor Attila, Ruck Tamás) épült. Minden csapatból a legjobb nyolc eredmény számított a pontversenyben. A viadalt a Dunaszerdahely nyerte 218 ponttal, Szombathely a második lett 203 ponttal.

A legjobb sakkozó a szombathelyi csapatot erősítő Nagy Gábor volt, aki 43 egységet gyűjtött. A második legjobb szombathelyi, Borhy Marcell, a nyolcadik helyen végzett. – Színvonalas verseny volt, mely remekül szolgálta a felkészülést a profik és a fiatalabb korosztály számára – mondta Csonka Attila, a HVSE játékosa. – A győztes csapatban szerepelt a román olimpiai válogatott Vajda Levente, a magyar olimpiai válogatott Erdős Viktor is. Az Élő-pontok alapján előzetesen nem voltunk az első háromban, jó eredménynek számít a második hely. Reméljük, amennyiben a vírushelyzet úgy alakul, legközelebb már szemtől szemben játszhatunk ellenfeleinkkel.

Kiemelt képünkön: Borhy Marcell

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában