pétanque

2021.05.05. 07:00

Taroltak a sárvári pétanque-osok – Több kategóriában is elhódították az országos bajnoki címet

A Sárvári Sakk Club pétanque-szakosztályának versenyzői nyerték a gyermek és serdülő országos bajnokságot. A sárvári klub sportolói közül került ki az elmúlt év legjobb gyermek- és serdülőkorú játékosa is.

Pum András

Fotó: Süle Miklósné

A pecöli Zichy Antónia Általános Iskola Gróf Erdődy Ferenc tagiskolájának udvarán kialakított pétanque-pályán rendezték meg az idei gyermek és serdülő triplett országos pétanque-bajnokságot. A via­dalon a Sárvári Sakk Club pétanque-szakosztályának versenyzői vettek részt.

Eredmények: Gyermek. 1. Nardai Martin, Németh Richárd, Süle Alex. 2. Lónai Hanna, Tkach Mia-Valeri, Séfer Benedek. Serdülő: 1. Gombkötő Levente, Klauzer Dávid, Nardai Ármin 2. Benkő Zsófia, Bősze Eszter, Németh Bianka.

Átadták az elmúlt, azaz 2020-as esztendő legjobb gyermek- és serdülőjátékosának járó díjat is – mindkét kategóriában vasi siker született. A tavalyi, 2020-as év legeredményesebb gyermekversenyzője Nardai Ármin, a legeredményesebb serdülő versenyzője pedig Vekszli Amira lett.

Fotó: Süle Miklósné

Tatabányán pedig az idei pétanque triplett országos bajnokságot rendezték, melyen pályára léptek a Sárvári Pétanque Club (PSC) versenyzői. A felnőtt női mezőnyben a tavalyi kilövő magyar bajnok Oláh Krisztina (SPC) ezüstérmet nyert egy vegyes csapat tagjaként Szabó Kittivel (Magyarszék) és Tálosiné Mocsirán Ágnessel (Pécsi VSK). Ezzel megismételték a tavalyi sikerüket, ugyanis ugyanebben az összeállításban 2020-ban is a második helyen végeztek a triplett országos bajnokságon, melyet akkor Sárváron rendeztek.

A felnőtt férfiak versenyében a legjobb nyolc közé jutott Hegyi Balázs (SPC) ugyancsak egy vegyes triplettben a veszprémi Deraedt Edgard és a pécsi Gurbó Antal társaságában, ott azonban útjukat állta a későbbi győztes.

Kiemelt képünkön: Az országos bajnok sárvári serdülőcsapat. Balról: Gombkötő Levente, Klauzer Dávid, Nardai Ármin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában