magyar-portugál

2021.06.15. 14:00

Belépnek az álmok kapuján – Félelmetes hangulatra lehet számítani kedden a Puskásban

A labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának nyitómérkőzésén kedden 18 órai kezdettel (Tv: M4 Sport) a Puskás Arénában Magyarország Portugáliát fogadja.

MTI/Pum András

Telki 20210610 labdarúgás Magyar labdarúgó válogatott edzés Fotó Török Attila Nemzeti Sport Cosimo Inguscio Marco Rossi

Fotó: Török Attila/NSO

A magyar labdarúgó-válogatott eddigi 13 összecsapásából egyet sem tudott megnyerni Portugália ellen, amellyel ma játszik Európa-bajnoki csoportmérkőzést a Puskás Arénában. A két csapat eddigi találkozóin kilenc portugál siker mellett négy döntetlen született. Legutóbb, 2017 szeptemberében a Groupama Arénában a vendégek 1-0-ra verték a magyarokat.

A két együttes öt éve, a franciaországi kontinensviadalon is azonos csoportban szerepelt, akkor Lyonban az egész Eb egyik legszórakoztatóbb meccsén 3-3-as döntetlen született, amellyel a magyarok megnyerték a csoportot, de a portugálok is továbbjutottak, majd a végső diadalig meneteltek. A felek Magyarországon eddig csupán háromszor mérkőztek meg, a portugálok mindháromszor győztek: a 2017. szeptemberi vb-selejtezőt megelőzően 1998 szeptemberében Európa-bajnoki selejtezőn 3-1-re, míg 11 évvel később vb-selejtezőn 1-0-ra kapott ki a magyar együttes.

Nagy Ádám, Nego és Fiola edzésben
Fotó: NSO/Török Attila

– Érezzük, hogy fokozódik a nyomás, de ez természetes – mondta az angol Bristolban futballozó középpályás, Nagy Ádám. – Az ausztriai edzőtáborban még lazábban beszélgettünk a dolgokról, mert tudtuk, jó néhány edzés lesz addig, amíg kifutunk a telt házas Puskás Arénába. De ez egy édes teher, egy soha vissza nem térő alkalom. Mindent megteszünk, hogy jól kezdjünk. Más mérkőzésre számítok, mint az előző Eb-n 3-3-mal végződött meccs volt. Kevesebb gólt, stabilabb, biztonságosabb játékot várok.

– A magyar válogatott koncentrált, szervezett játékot játszik, de azt majd meglátjuk, hogy erősebb lett-e a csapat, mint öt évvel ezelőtt volt – jelezte a portugálok klasszisa, Cristiano Ronaldo. – Mi mindenre készen állunk. Ez az ötödik Európa-bajnokságom, de olyan, mintha az elsőre készülnék. A szurkolók persze a hazaiakkal lesznek, de a csapat mindenre készen áll, jó hogy újra nézők előtt játszhatunk. Bárcsak – úgy, mint Budapesten – mindenhol telt ház lehetne.

– Egy szenvedélyes csapat lesz az ellenfelünk, amely számíthat szurkolói támogatására, a legjobbunkat kell nyújtanunk – mondta Portugália szövetségi kapitánya, Fernando Santos. – A minőség önmagában nem elég, a szenvedély és a szervezettség is sokat számíthat.

Várható kezdőcsapatok:

Magyarország: Gulácsi – Fiola, Orbán, Szalai A. – Lovrencsics, Kleinheisler, Nagy, Schäfer, Holender – Sallai, Szalai Á.

Portugália: Rui Patrício – Semedo, Rúben Dias, Pepe, Guerreiro – Danilo, William, Bruno Fernandes – Bernardo Silva, Ronaldo, Diogo Jota.

Kiemelt képen: Marco Rossi (jobbról) és segítője, Cosimo Inguscio felkészült a luzitánokból

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában