Kiss Norbert

2021.06.12. 07:00

Harc az aranyért – A Hungaroringen rajtol az idei kamionos Eb

Most hétvégén a Hungaroringen rajtol a 2021-es kamionos Európa-bajnokság. A mezőnyben természetesen ott van a Révész Racing kétszeres Eb-győztes szombathelyi pilótája, az idén is az aranyéremre hajtó Kiss Norbert.

Tóth Gábor

Kiss Norbert és az 5,3 tonnás, 1150 lóerős MAN kamion

Fotó: Nemzeti Sport

Egy évvel ezelőtt mutatkozott be a kamionos Európa-bajnokságban a Révész Truck Racing Team. A magyar csapat a kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbert személyében magyar, szombathelyi pilótával vágott neki a sorozatnak. Tavaly a koronavírus-járvány miatt nem hirdettek végeredményt, de amikor félbeszakították az Eb-t, Kiss Norbert állt a pontverseny élén. Az immár Révész Racing néven induló istállónak az idén egyértelműen az a célja, hogy megnyerje a sorozatot.

– Készen állunk a rajtra, és tudjuk, hogy hosszú az Eb-sorozat, de egy jó kezdés komoly lendületet adhat. Bár a Hungaroring ismerete sokat jelenthet, a riválisaink komoly technikai fejlesztéseket hajtottak végre, de természetesen mi sem ültünk ölbe tett kézzel, így izgalmas futamokra van kilátás. Bár a futball-Eb is elkezdődött, bízunk abban, hogy sokan szurkolnak majd Norbinak – mondta Kozák Attila, a Révész Racing csapatvezetője.

Kiss Norbert és az 5,3 tonnás, 1150 lóerős MAN kamion
Fotó: Nemzeti Sport

Ugyanis szombaton és vasárnap szurkolók előtt bőgetheti fel a motort Kiss Norbert, mert a védettségi kártyával rendelkező nézők ott lehetnek a lelátókon.

– Keményen dolgoztunk az elmúlt hónapokban, igyekeztünk kisebb fejlesztéseket végrehajtani a versenygépen, és tovább javítani a megbízhatóságon – jelezte a szombathelyi pilóta. – Köszönöm a csapattagoknak a sok munkát. Nagyon várom a hétvégi versenyt, külön öröm számomra, hogy a Hungaroringen startolhat a bajnokság, hazai közönség előtt indulni felemelő érzés, mindig rengeteg segítséget kapok a szurkolóktól. A tesztek jól sikerültek, így optimista vagyok.

A magyar pilóta eddig 25 alkalommal állt rajthoz a Hungaroringen, ebből hatszor győzött, 17-szer pedig dobogós volt. Komoly riválisokból azonban idén sem lesz hiány. A német Jochen Hahn, valamint Sascha Lenz és a cseh Adam Lacko is a bajnoki aranyéremért száll harcba.

A magyar helyszín után a Nürburgring következik, de rajthoz állnak a kamionversenyzők olyan legendás pályákon, mint Le Mans vagy Misano – utóbbi, az olasz helyszín lesz az utolsó állomása a sorozatnak október közepén. A Hungaroringen szombaton 13.50- kor és 15.50-kor rendeznek futamot, míg vasárnap 12.40- kor és 14.40-kor.

A 2021-es FIA kamionos Eb menetrendje, június 12– 13.: Hungaroring, Magyarország. Július 16–17.: Nürburgring, Németország. Július 17–18.: Nürburgring, Németország. Augusztus 28–29.: Most, Csehország. Szeptember 11–12.: Zolder, Belgium. Szeptember 25–26.: Le Mans, Franciaország. Október 2–3.: Jarama, Spanyolország. Október 16–17.: Misano, Olaszország.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában