Eredmények

2021.06.08. 18:19

Jól szerepeltek a vasi görkorisok az ob-n

A Szép eredményekkel tértek haza az idei országos felnőtt bajnokságról a Szombathelyi Sportiskola-Savaria Speedskating Team görkorcsolyásai.

VN

A sikeres szombathelyi csapat

Fotó: VN/SZoSI-SST

A járványhelyzet okozta hoszszú szünet után rendeztek ismét rangos görkorcsolyaversenyt Magyarországon: Tatabánya adott otthont a 2021-es országos bajnokságnak. A felnőtt mezőnyben összesen 23 női és 14 férfi korcsolyázó mérhette össze tudását. A versenyen 13 éves és annál idősebb sportolók állhattak rajthoz. A mezőnyben szegedi, budapesti, kisteleki és tatabányai korisok álltak még rajthoz – szombathelyi csapat kilenc fővel nevezett.Három távon (500 m, 1000 m, 5000 m) írtak ki versenyt, távonként és összetettben is hirdettek eredményt. A Szombathelyi Sportiskola-Savaria Speedskating Team több versenyzője is dobóra állhatott – az összetett csapatversenyben pedig az előkelő második helyen végzett a szombathelyi klub.

A sikeres szombathelyi csapat
Fotó: VN/SZoSI-SST

Szombathelyi eredmények, férfi: 1. Bödei Bálint (500 m: 1.; 1000 m: 2.; 5000 m: 2.), 3. Sipos János (2., 3., 4.), 6. Szélinger Benjamin (7., 7., 5.), 7. Mayer Márton (6., 8., 7.). Váltó: 2. Sipos János, Szélinger Benjamin, Bödei Bálint. Nők: 2. Mercs Abigél (500 m: 3.; 1000 m: 2.; 5000 m: 2.), 11. Szabó Laura (15., 13., 7.), 14. Ress Lolita (14., 15., 11.), 16. Román Fruzsina (10., 17., 16.), 18. Gráczer Fanni (16., 18., 18.). Váltó: 2. Mercs Abigél, Szabó Laura, Ress Lolita.

– Nagyon örültünk, hogy végre országos bajnokságon vehettünk részt, vártuk már a versenylehetőséget – értékelt Tóth Attila, a Szombathelyi Sportiskola-Savaria Speedskating Team vezetőedzője. – Az igazság az, hogy csupán egy versenyzőnk felnőtt korú,

ennek tükrében szép eredményeket értek el korisaink. Minimális hiányérzetem van, de mivel mostanában nem tudhattuk, mire képesek ellenfeleink, összességében elégedett lehetek. A lányoknál Mercs Abigél eredménye kiemelkedő, nagyon kiegyensúlyozottan versenyzett, és csak egy felnőtt ellenfele tudta összetettben megelőzni.

A férfiak mezőnyében Bödei Bálint junior korúként lett bajnok, nem semmi teljesítmény, őt egy felnőtt korú követte, aztán Sipos János, aki Bálintnál is két évvel fiatalabb. Reménykeltő eredmények születtek így a szezon elején, reméljük, később ez még jobb lesz. Várhatóan lesznek egyesületünkből idén is magyar válogatottak, akik mehetnek Európa-bajnokságra Portugáliába, aztán világbajnokságra Kolumbiába. Előtte azonban még készülünk egy Európa kupára – amelynek Wörgl, Tirol ad otthont. Bizakodom, hogy nagyszerű szezon vár ránk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában