eredmények

2021.06.03. 07:00

Kix-box: szombathelyi érmek a nemzetközi porondról

Hosszú idő után rendeztek ismét nemzetközi kick-boxversenyt. A horvátországi Európa Kupán remekül szerepeltek a két szombathelyi klub, a Controll SE és az Agrobio Classic Kick-Box Club sportolói.

Tóth Gábor

Fotó: VN/Controll

A horvátországi Európa Kupán 27 ország képviselte magát, száz egyesület 1713 nevezést adott le. A szombathelyi Controll SeE két versenyzővel vett részt a nemzetközi erőpróbán. Szmolek Emánuel felnőtt világbajnoki ezüstérmesként lépett tatamira, egy súlycsoporttal feljebb, 84 kilóban indult. Light-contactban begyűjtötte az aranyérmet. Kick-light szabályrendszerben is erős, dinamikus és kiegyensúlyozott módon versenyzett, biztosan lett bajnok – a döntőben technikai KO-val diadalmaskodott.

Kustánczi Dárius Lepárd kadet I. korosztályban, a -47 kg-ban indult – szintén egy súlycsoporttal feljebb tette próbára a tudását. Kick-lightban egy erősebb versenyzővel kezdett, aki érvényesítette a fizikális fölényét, kikapott, az 5-8. helyen végzett. Light-contactban viszont kijött a technikai tudása, szerzett egy értékes bronzérmet. – A vírushelyzet miatt sportágunkban sokáig nem rendeztek versenyt, főleg nem rangos nemzetközi erőpróbát – mondta Dancsó Zoltán, a Controll SE vezetőedzője.

– Így hosszú kihagyás, hosszú és kemény felkészülés után utaztunk Karlovacba – a fiúk már ki voltak éhezve az éles meccsekre. Szmolek Emánuel válogatott sportolóhoz méltó teljesítményt nyújtott, remekül versenyzett, a felnőtt mezőny egyetlen versenyzőjeként két aranyérmet is begyűjtött – ez az eredmény önmagáért beszél. És Kustánczi Dárius Leopárd szereplésével is elégedett vagyok.

Holczmüller Bence, Mayer Gábor, Polgár Dávid

A szombathelyi Agrobio Classic Kick-box Club ugyancsak két sportolóval nevezett. Polgár Dávid élete első kick-boxversenyén kifejezetten remekül teljesített, két aranyérmet szerzett. A 79 kgos kezdő kick-light kategóriában két jó és küzdelmes meccs után megérdemelten lépett a dobogó tetejére. Míg a 84 kg junior kick-light kategóriában érett hozzáállással, taktikus versenyzéssel diadalmaskodott. Holczmüller Bence 2019ben Győrben utánpótlás Európa-bajnoki címet szerzett. Most viszont már a felnőttek között lépett tatamira. Elsőéves felnőtt versenyzőként válogatott ukrán és bolgár, majd újra egy bolgár sportolót győzött le. Erősen, dinamikusan és kiegyensúlyozottan versenyzett a 79 kg-os felnőtt kick-light szabályrendszerben, így aranyérmes lett.

– Elégedett vagyok az év első versenyén a srácok hozzáállásával és természetesen a teljesítményükkel, az eredményükkel is – összegzett Mayer Gábor klubelnök, vezetőedző. – A rendkívüli veszélyhelyzet miatt sportolóink rettentő sok időt töltöttek versenyek nélkül, így már nagyon hiányzott nekik, hogy éles helyzetben a tatamira lépjenek. Remek felkészülés volt mögöttük, győzni mentek az Európa Kupára. A Horvátországban aratott győzelmek vélhetően kellő lendületet adnak sportolóinknak a jövőre nézve.

Kiemelt képünkön: Szmolek Emánuel és Dancsó Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában