triatlon

2021.06.27. 21:00

Sikeres első kontinensviadal – Hóbor Zalán triatlon-Eb-n versenyzett

Hóbor Zalán legjobb magyar fiú versenyzőként a 18. helyen végzett az első junior triatlon-Európa-bajnokságán.

Pum András

A magyar váltó, jobbról a második a kőszegi Hóbor Zalán

Fotó: Hóbor Péter

Az elmúlt hétvégén rendezték meg – több korosztályban – az ausztriai Kitzbühelben az idei férfi- és női triatlon-Európa-bajnokságot, ahol Hóbor Zalán a Kőszegi Triatlon és Úszó Klubból elsőként szerepelt a magyar válogatott színeiben világversenyen. Zalán még ifjúsági korosztályos versenyzőként vívta ki a részvételi jogot a junior korcsoportban való indulásra.

Pénteken a 90 versenyző három előfutamba beosztva indult a másnapi döntőbe kerülésért. A vasi sportolót az első futamba osztották be, ahol az öt nevezett magyar versenyzőből hárman rajtoltak. Az előzetes eredmények alapján talán a legnehezebbnek ítélt futamba kerültek a magyarok. A kőszegi sportoló jó úszás után az első bolyban tudott kerékpárra szállni – a két másik magyar versenyzővel együtt. A futást már 14-en kezdhették meg együtt.

A magyar váltó, jobbról a második a kőszegi Hóbor Zalán
Fotó: Hóbor Péter

Zalán a célba a 6., „A” döntőt jelentő helyen ért be. A szombati „A” döntőbe három magyar versenyzőnek szurkolhattak – a másik két magyar a „B” döntőbe jutott. A triatlon első számában, azaz az úszásban mindhárom magyar fiú a mezőny első felében ért partot. Majd egy nagy, 28 fős boly alakult ki a második versenyszámot, a kerékpározást követően. A kerékpározás utolsó körében egy kisebb bukás borzolta a kedélyeket, de szerencsére a magyarok nem voltak érintve benne. A futást a magyar fiúk a nagy sor vége felé kezdték meg. A versenyzők csak kis különbségekkel érkeztek célba.

Zalán 00:34:04-es idővel a 18. helyen, legjobb magyar junior fiúként fejezte be első Európa-bajnokságát. A versenyszámot a német Henry Graf nyerte. Hóbor ezzel az eredménnyel pedig bekerült a magyar csapatba a másnapi mixváltó-Európa-bajnokságra. Itt két fiú és két lány alkotta a csapatot, egymást váltva mindenki egy rövidített triatlontávot teljesített végig, ami 250 méter úszásból, 6 kilométer kerékpározásból és 1,5 km futásból állt. A magyar váltó 22 ország között egyenletes teljesítménnyel az ötödik helyen ért célba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában