igazolások

2021.06.25. 15:47

Újabb érkezők a Haladásnál

Romic Danijel, Szíjjártó Ármin és Horváth Rajmund után Tóth Mátét és Hegedűs Márkot is leigazolta a Szombathelyi Haladás.

Pum András

Fotó: Cseh Gábor

Alaposan megpezsdült játékosfronton az élet a Haladásnál. A klub már hét közepén bejelentette, hogy a legutóbb Budafokon futballozó 27 éves belső védő, a horvát-magyar Romic Danijel, valamint két, az Illés Akadémián pallérozódó fiatal, az egyaránt 17 éves két támadó, Horváth Rajmund és Szíjjártó Ármin három-három évre elkötelezte magát a zöld-fehérekhez. Nos, a zöld-fehérek péntek kora délután hivatalos sajtótájékoztatón mutatták a három futballistát – és még újabb két szerzeményt.

Utóbbiak közül Tóth Máté ismertebb a Hali-szurkolók számára, a szombathelyi születésű, még mindig csak 23 éves támadó középpályás 2018 nyaráig a Haladásban futballozott, majd Mezőkövesdre igazolt, a borsodiak aztán egy évre kölcsönadták Szegedre. A Tisza-partjáról visszatért Mezőkövesdre, a legutóbbi szezonban is a sárga-kékeknél szerepelt, ám nem kapott lehetőséget – most hazatért a Rohonci útra. Három évre írt alá.Az NB I-ben eddig 40 mérkőzésen két gólt szerzett, míg az NB II-ben hat alkalommal lépett pályára a korábbi U19-es és U21-es válogatott játékos.

A másik igazolás a legutóbb Újpesten futballozó 23 éves támadó, Hegedűs Márk. A csatár korábban az FTC, a Puskás Akadémia és a Budapest Honvéd utánpótlásában is szerepelt, ezen kívül az NB II-es Dorogban és a Kazincbarcikában. Legjobban Dorogon teljesített, 29 másodosztályú meccsen nyolc gólt vágott. Érdekesség, hogy 2019-ben a Budapest Honvéd színeiben 12 percet játszott a Zalgiris Kaunas elleni idegenbeli Európa-liga selejtezőben is. Hegedűs két sztendőre írt alá.

A Haladás ügyvezető igazgatója, Séllei Árpád jelezte: nem végleges a keret, lesznek még további igazolások. A célpedig egy olyan ütőképes csapat kialakítása, mely a bajnokság első harmadában végez.

Kiemelt képen: Az új szerzemények. Balról: Szíjjártó Ármin, Romic Danijel, Hegedűs Márk, Horváth Rajmund, Tóth Máté.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában