vasi amatőr labdarúgás

2021.07.17. 07:00

92 felnőtt vasi csapat várja a megyei labdarúgó-bajnokságok őszi rajtját

Formálódik az amatőr labdarúgó-bajnokságok Vas megyei mezőnye a 2021/2022-es szezonra – az ősz kupmaeccsekkel rajtol augusztus 7–8-án. A Csörötnek, a Ják, a Csénye és a Téglagyár nem nevezett az idei szezonra.

Tóth Gábor

Fotó: Benkő Sándor

A megyei I. osztályba 16, a megyei II. osztályba 28, míg a megyei III. osztályba 48 csapat nevezett. A megyei I. osztály tavalyi bajnoka, a Sárvár nem vállalta az NB III.-as szereplést. Kiesett a Csepreg, a Szarvaskend és a Rum. A két megyei II.-es bajnok, a Zanat-Haladás VSE (Észak) és a Táplán FC (Dél) osztályt váltott, így az őszt már a megyei I.-ben kezdi.

A megyei III.-as bajnokok (Torony KSK/Szombathely, RSE-Szalafő/Körmend, Bő SK/Sárvár) nem léptek feljebb. De a Magyar Labdarúgó-szövetség Vas Megyei Igazgatóságának fellebbviteli bizottsága a feltöltés szabályai szerint több megyei III.-as csapatot is felkér a megyei II.-es szereplésre – úgy tűnik, akad klub, amely él majd a lehetőséggel.

A megyei II.-es és III.-as csoportokat majd a feltöltési folyamat lezárása után alakítják ki – nagy változások azonban nem lesznek a tavalyi csoportbeosztásokhoz képest. A Csörötnek, a Csénye a Ják és a Körmendi Téglagyár egyelőre eltűnt Vas megye „futballtérképéről”, új nevező a Berki FC és a Kőszegszerdahely – tavaly 94 felnőttcsapat alkotta a mezőnyt, idén a már említett 92. Örömteli viszont, hogy nőtt a nevező utánpótláscsapatok száma.

A megyei I. osztály mezőnye: Sárvár FC, Király SE, Vép VSE, Körmendi FC, Répcelaki SE, Jánosháza VSE, Schottt Lukácsháza SE, Celldömölki VSE-Vulkán Fürdő, Szentgotthárd VSE, Rábapatyi KSK, Büki TK, Kőszegi Lóránt FC, Egyházasrádóci SE, Csörnöc Gyöngye-Vasvár VSE, Zanat-Haladás VSE, Táplán FC.

A megyei II. osztály mezőnye: Alsóújlak, Bajánsenye, Bozsok, Csákánydoroszló, Csepreg, Felsőcsatár, Gencsapáti, Gérce-Vásárosmiske, Gyöngyöshermán-Szentkirály, Honvéd Sé, Sitke, Kemenesalja, Körmend VSE-Horvátnádalja, Mersevát, Nádasd, Őriszentpéter, Pecöl-Kenéz-Megyehíd, Vasszécseny, Rábatótfalu, Rum, Söpte, Szarvaskend, Szeleste-Pósfa, Szentpéterfa, Spari, Tanakajd, Uraiújfalu, Viszák. A 2021/2022-es szezont a Vas megyei Magyar Kupa első fordulója nyitja augusztus 7–8-án, a bajnokság augusztus 14–15-én rajtol.

Kiemelt képen: Sárvár–Király-rangadó tavaszról – végül a Sárvár nyerte a versenyfutást

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában