Pontgyűjtő verseny

2021.07.20. 07:00

A dobogós fogatosok hibátlanul hajtottak Uraiújfaluban

Uraiújfalu A megyei pontgyűjtő fogathajtóverseny-sorozat harmadik, uraiújfalui állomásán az akadályhajtást Geröly Tibor, a vadászhajtást Varga Szilárd nyerte.

Horváth Erika

A hétvégi, sok helyen mostoha időjárás annyiban mindenképpen beleszólt a szombati uraiújfalui fogathajtó versenybe, hogy a 17 benevezett versenyzőből csak 11 vállalta az indulást. A Győr-Moson-Sopron és Somogy megyeiek lemondták a szereplést, a vasiakon kívül két zalai fogatos állt még rajthoz. Uraiújfaluban is volt bőséges, 40 milliméternyi csapadék, de a kora délutáni kezdésre elállt az eső és a nap is kisütött – nézők is jöttek szép számmal a település edzőpályájára, ami kötött talajával ezúttal is kiállta az idő(járás) próbáját. Elnyelte a vizet, és úgy tudtak versenyezni a fogatok, hogy még csapákat sem lehetett felfedezni.

A kétfordulós akadályhajtással kezdődött a program – ez az a versenyszám, amelyben országos döntőt is rendeznek a C kategóriás, amatőr fogathajtók számára. Vas megyében hat versenylehetőség van, mindenkinek a legjobb négy eredményét számítják be a pontversenybe. Az összesítés első három helyezettje alkothatja majd Vas megye csapatát az októberi, hortobágyi országos versenyen. Az első, pornóapáti és a második, hegyhátszentjakabi állomáson is ifj. Szájer József (Katafai LSE) bizonyult a legjobbnak, és mögötte Komálovics Ottó (Lukácsházi SE) lett a második. Nos, Uraiújfaluban új győztest avattak. Hárman is hibátlanul teljesítették a pályát az első és a második fordulóban is – Szájer, a hegyhátszentjakabi versenyen harmadik Novák Szabolcs és Geröly Tibor (Főnix SE), aki az első két versenyen lemaradt a dobogós helyezésről. A három fogathajtó között összevetés döntött – a harmadik menetben sem ejtett egyikük sem hibát. Így a felhasznált idő rangsorolt közöttük: Geröly Tibor volt a leggyorsabb, a második ifj. Szájer József, a harmadik Novák Szabolcs lett. Az összetett pontverseny élmezőnyének állása: 1. ifj. Szájer József 38 pont, 2. Komálovics Ottó 28, 3. Novák Szabolcs és Geröly Tibor 28-28.

A másik versenyszámban, a vadászhajtásban 16 elemből álló akadálypályán kellett hajtaniuk a versenyzőknek, egy verőhibát 10 másodperces büntetéssel sújtottak. A legeredményesebbnek itt a házigazdákat képviselő Varga Szilárd (Uraiújfalui SE) bizonyult – az egyik lova ezen a versenyen debütált, a vadászhajtásra már jól összeszoktak, nem is hibáztak. De nem volt verőhibája a második helyen záró Novák Szabolcsnak és a harmadik Komálovics Ottónak sem. Az eredményhirdetés után a Kredenc együttes szórakoztatta a nagyérdeműt, volt tombolasorsolás is.

A vasi versenysorozat következő állomása július 25-én, vasárnap Gencsapátiban lesz.

Kiemelt képünkön: Varga Szilárd, a vadászhajtás győztese

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában