Labdarúgás

2021.07.18. 21:37

Orosz első osztályú csapat ellen ért el szép eredményt a Haladás

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen a Szombathelyi Haladás gól nélküli döntetlent játszott az orosz első osztályú Groznijjal.

Pum András

Bosnjak Predrag (fehér mezben) óriási kapufát lőtt

Fotó: Cseh Gábor

NFK Ahmet Groznij–Szombathelyi Haladás 0-0. – Sankt Georgen an der Gusen, felkészülési labdarúgó-mérkőzés, 80 néző.

Haladás: Rózsa (Ver­pecz, 46.) – Kállai (Tóth D., 46.), Mocsi (Romic, 46.), Németh Milán, Bosnjak (Debreceni, 46.) – Holdampf (Csilus, 46.), Szekér (Tóth Máté, 62.), Doktorics, Kiss B. (Hegedűs, 62.) – Horváth R. (Dragóner, 46.), Tóth Milán (Szijjártó, 60.). Edző: Németh Szabolcs.

A zöld-fehérek péntek dél­előtt a vasi megyeszékhelyen edzettek, majd ebéd után útra keltek a Szombathelytől 300 kilométerre fekvő Ansfeldenbe, mini edzőtáborukba. Nem tartott a csapattal a combközelítőizom-húzódást szenvedett Délczeg Gergely, helyette Szijjártó Ármin lett az utazó keret tagja. Németh Szabolcs vezetőedző péntek kora este Ausztriában vezényelt edzést, majd szombat délelőtt ismét tréningeztek a vasiak.

Bosnjak Predrag (fehér mezben) óriási kapufát lőtt
Fotó: Cseh Gábor

Vasárnap délután pedig a legutóbbi, 16 csapatos orosz bajnokság 11. helyén végzett FC Akhmat Groznij – a klub látta vendégül Ausztriában a Haladást – ellen vívtak felkészülési mérkőzést Bosnjakék. A csecsen együttes másod­edzője a Monaco, a Barcelona és a Manchester City korábbi középpályása, a 101-szeres elefántcsontparti válogatott Yaya Touré. A játékos a City labdarúgójaként 2010 és 2018 között 230 Premier League-mérkőzésen 59 gólt szerzett – háromszoros angol bajnok.

A térséget sújtó nagy esőzések miatt a találkozó nem az eredetileg tervezett 2x60, hanem 2x45 perces volt. A csapadék ellenére remek talajú pálya fogadta a csapatokat. A Haladás nagy iramban kezdte a meccset, már a saját tizenhatosának előterében letámadta ellenfelét. Hiába uralták a meccset és birtokolták többet a labdát a vasiak, komoly helyzetet nem sikerült kidolgozniuk. A 33. percben Kiss Bence balról, 20 méterről szabadrúgásból a jobb sarok felé lőtt, de az oroszok kapusa bravúrral védett.

Három perc múlva szép szombathelyi támadás futott a pályán, melynek végén Bosnjak 30 méterről lőtt, a labda a bal kapufa és a keresztléc találkozásán csattant. A félidő vége előtt egy orosz szöglet után a groznijiak csatára nem sokkal fejelt fölé. Szünet után aktívabban kezdett a Groznij, de aztán a Haladás fokozatosan átvette az irányítást.

A 48. percben Debreceni bal oldali beadását Dragóner sodorta a hálóba, de a játékvezető les címén – tévesen – érvénytelenítette a találatot. Tíz perc múlva Debreceni bal oldali beadását Tóth Milán fejelte fölé. Majd egy remek támadás után ismét Debreceni adott középre, de Hegedűs hat méterről leadott fejesét védte a kapus. A hajrá is a vasiaké volt, a 86. percben gyors labdaszerzés után Tóth Dávid jobbról középre kanyarított labdáját Hegedűs közelről fölé bólintotta.

A Haladás fölényben futballozott, labdabiztosabb volt ellenfelénél, több helyzetet is kialakított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában