a teqballtorna sem volt kutya

2021.07.17. 07:00

Őrület a Tófürdőn: cápákkal birkóztak, kézen álltak a vízben

Két remekül sikerült szabadidős versenynek is otthont adott a napokban a Tófürdő – a strandsportszezon soros állomásaként.

Tóth Gábor

Csodálatos napsütésben, komoly létszámmal, remek hangulatban rendezte meg a Sport és Ifjúsági Iroda a 13. strandsportszezon soros versenyét, a vízi parádét. A Varga Jenő által életre hívott – és levezényelt – verseny bemelegítéseként hulahoppkarika-hajtással kezdődött. Itt a legeredményesebb versenyző Görög-Polgár Tünde lett. A játékok a bolondúszással folytatódtak: több mint 40 gyermek próbálta a legérdekesebb formában az úszást imitálni.

Végeredmény: 1. Hódosi Tamás 2. Déry Dominik 3. Anderkó Zalán. Majd következett a cápa- vagy krokodilbirkózás. Egészen komoly, szinte „élet-halál” harcot imitáló küzdelmet adtak elő a gyerekek a felfújható „ellenfelekkel”.

Végeredmény, lányok 1. Szabó Noémi 2. Tankó Gerda 3. Lackovics Lenke. Fiúk: Németh László Nimród 2. Szikszai Tamás 3. Déry Dominik. A következő versenyszám a víz alatti kézállás volt.

Végeredmény, lányok: 1. Tankó Gerda 2. Laczkovics Lenke 3. Vincze Bítia. Fiúk: 1. Déri Dominik 2. Anderkó Zalán 3. Kerekes Noel. A program a „műugrással” fejeződött be.

Végeredmény, lányok: 1. Iszak Emese 2. Németh Lili 3. Szabó Noémi. Fiúk: 1. Pesti Péter 2. Viszket Patrik, 3. Halmosi Roland.

Remekül sikerült a III. HB Inter Trans Kupa városi páros teqballbajnokság is. A selejtezőkből a nyolc legjobb páros jutott tovább. A főtáblán két négyes csoport folytatta a küzdelmet. Az A csoportból első helyen Varga Roland és fia, Varga Máté, míg másodikként a Jancsó András–Kovács Ádám kettős jutott tovább. A B csoportot Varga Attila és fia, Varga Dániel nyerte meg a Dezamits Dominik–Kovács Attila páros előtt. A keresztjátékban a Varga Roland–Varga Máté duó 21-16-ra verte a Dezamits Dominik–Kovács Attila párost.

A másik ágon a Varga Attila–Varga Dániel kettős 21-17 arányban bizonyult jobbnak a Jancsó András–Kovács Ádám páros ellenében. A bronzmérkőzés a vártnál is nagyobb csatát hozott: Jancsó András oldalán Kovács Ádámmal 14-4 vezetés ellenére 21-17 arányú vereséget szenvedett a Dezamits Dominik–Kovács Attila páros ellen. A döntő ismét testvérpárbajt hozott – zsinórban már harmadik éve. Hiszen Varga Attila és fia, Varga Dániel – kétszeres városi bajnokként – meccselt testvére, Varga Roland és fia, Varga Máté ellen. Az óriás vándorserleget ismét, harmadik alkalommal is a Varga Attila–Varga Dániel kettős nyerte.

A 13. strandsportszezon szombaton 10 órakor a HB Inter Trans Kupa városi páros lábteniszbajnoksággal folytatódik a Termálfürdőben. A Tófürdőn pedig 14 órakor a Búvár Kund-versenyre és a gyöngyhalászversenyre várják a jelentkezőket.

Kiemelt képen: Balról Varga Máté, Varga Roland, Varga Attila, Varga Dániel, Schäfer Péter és Varga Jenő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában