tenisz

2021.07.06. 07:00

Vereséggel kezdte a Szuperligát a kőszegi teniszcsapat az MTK ellen

Elkezdte a tenisz Szuperliga 2020-as szezonját a Kőszegi SE csapata. Az első játéknapon az MTK vendégeként kapott ki – a papírformának megfelelően. Kedden 11 órakor hazai pályán szerepel a KSE.

Tóth Gábor

Kõszegi SE Szuperliga, tenisz UT Bartakovics Marcell

Fotó: Unger Tamás

A Kőszegi SE teniszcsapata már a 14. szezonját kezdte el a legmagasabb osztályban. Tavaly a klub történelmének legjobb eredményét elérve bronzéremmel zárták a szezont a teniszezők. Idén pedig a felsőházi szereplést célozta meg a csapat. Az alapszakasz első mérkőzésén – hétfőn – az örökös bajnok MTK vendégeként lépett pályára a Kőszeg.

Az MTK kiemelkedik a mezőnyből, idén is a bajnoki cím első számú várományosa, ennek megfelelően a kőszegi teniszezők a tisztes helytállás reményében ragadtak ütőt.

MTK Budapest–Kőszegi SE 6-1. Budapest, szuperligás tenisz-csapatmérkőzés. Győztek: Bartakovics Marcell–Kihn Dániel.

– Nagyjából ez az eredmény a realitás – fogalmazott Koltay Árpád, a Kőszegi SE csapatvezetője. – Ugyanakkor mi ezt a mérkőzést a felkészülésünk utolsó állomásának tekintettük, egyfajta főpróbaként kezeltük – a sérüléssel bajlódó Vörös Máté és Kéki Márk nem is kapott szerepet. Egyébként voltak biztató pillanatai is az MTK elleni mérkőzésnek, Bartakovics Marcell például nagyot játszott, nagyot küzdött, alaposan megszorongatta a Davis Kupa-játékos Nagy Pétert. A Bartakovics–Kihn páros pedig figyelemre méltó győzelmet aratott. Nekünk tulajdonképpen most kezdődik a szezon, kedden fogadjuk a Fagyast, csütörtökön utazunk Siófokra – mind a két mérkőzést szeretnénk megnyerni! Szezonbeli egyetlen hazai mérkőzésünkre természetesen várjuk a szurkolókat!

A Kőszegi SE kedden, ma 11 órakor a Hoker-Fagyas Buda­pest gárdáját fogadja. Amelyik csapat nyer, az nagyot lép a felsőházi szereplés felé.

Kiemelt képen: Bartakovics Marcell nagyot harcolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában