kosárlabda

2021.08.27. 07:00

A bajnokság egyik legagresszívebb csapatát akarják felépíteni Körmenden – fotók

Tíz napja állt munkába az Egis Körmend NB I.-es kosárcsapata. A piros-feketék ezúttal nem hazai pályán kezdték meg a felkészülést, hiszen jelenleg cserélik a városi sportcsarnok parkettáját. A munkálatok befejezéséig a Rendészeti Szakközépiskola termében edz a csapat.

Tóth Judit

20210826 EGIS Körmend kosárcsaoatának első edzése, Körmend, Szendi Péter, Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

A Rába-parti együttes esti edzésére látogattunk ki, ahol éppen George Safari ciprusi erőnléti edző irányította a munkát. Közben Kocsis Tamással, a csapat másodedzőjével váltottunk pár szót. – Jó hangulatban telnek az edzések, külföldi játékosaink is hamar beilleszkedtek – mondta Kocsis Tamás.

– Szerb légiósunk, Stefan Savic rendkívül jól képzett játékos taktikai és technikai értelemben is. Többopciós kosaras, védekezésben és támadásban is sokoldalúan használható. Kamau Stokes igazi irányító, helyzetbe tudja hozni a társakat, elsősorban ezt várjuk tőle. De maga is megoldja az egyes szituációkat. Maliek White extra védőjátékos, ő kiemelkedő teljesítményre képes. Wesley Gordont pedig nem kell különösebben bemutatni, őt soproni időszakából jól ismerjük. Kicsit később érkezett, de már ő is felvette a ritmust. Ilyen típusú játékosa évek óta nem volt a csapatnak, igazi ötös, aki a palánk alatti védekezésben sokat segíthet a csapatnak. Ehhez megvan a megfelelő fi zikuma is.

Antonis Constantinides vezetőedző a nyár nagy részét Cipruson töltötte fi aival, Stefanosszal és Parisszal, így hangolódott a szezonra,amely véleménye szerint nem ígérkezik könnyűnek. – Az előttünk álló idényben az egyik fő célunk az, hogy esélyt adjunk az ifjú tehetségeknek – jelezte a vezetőedző.

– Nagyon fiatal csapatunk lesz, az átlagéletkor 23,3 év. Megpróbálunk fókuszálni a jövőre is, építjük a következő időszakot, persze hoznunk kell az eredményeket is, hiszen ez a klub patinás, nagy múltú és sikeres, ezt mindig szem előtt kell tartanunk. Constantinides mester hozzátette, hogy tizennyolc éves vezetőedzői karrierje során sajátos fi lozófi át alakított ki. Számára a nagybetűs csapat építése az elsődleges. Az, hogy mindenki támogassa a másikat a pályán, ne az egyéni érdekek domináljanak. Ennek megvalósításához nagyon jó csapat jött össze Körmenden.

– A felkészülési időszak és a barátságos meccsek inkább az edzőknek szólnak, akik napról napra arra törekednek, hogy a csapat fejlődése folyamatos legyen – fogalmazott Antonis Constantinides. – Támadásban modern kosárlabdát játszunk majd, ugyanakkor védekezésben a bajnokság egyik legagresszívebb csapatát akarjuk felépíteni. A sikerhez vezető út legfontosabb része a védekezés lesz. Az edző elmondta azt is, hogy a csapat scoutingért felelős része folyamatosan azon dolgozik, hogy minden információt összegyűjtsön az ellenfelekről. A bajnokság az utóbbi évek egyik legnehezebbje lesz – mondta a szakember –, mert minden csapat megerősödött a tavalyihoz képest, különösen a külföldi játékosok tekintetében. A csapatok kemény, a szurkolók izgalmas idényre számíthatnak.

– Nagyon bízom a korábbi magyar magban: Ferencz Csabában, Durázi Krisztoferben, Mócsán Bálintban és a feltörekvő fi atalokban. Új a csapatban Krivacevic Márkó, szerintem ő sokat fog segíteni nekünk. Nagyon profi játékos, nagyon jó jellem, és minden olyan tulajdonsága megvan, ami a modern kosárlabdához kell center poszton. Ami a légiósokat illeti, én voltam az, aki a kiválasztást végezte, ez az én felelősségem. Köszönetet kell mondanom a klub vezetőségének a bizalomért, remélem, hogy eredményesek leszünk, és meghálálhatom ezt – zárta szavait a szakember.

Kiemelt képen: Antonis Constantinides, az Egis Körmend vezetőedzője eligazítást tart csapatának

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában