Tenisz

2021.08.23. 21:34

Az Eb után következik a világbajnokság

A hétvégén kezdődik a horvátországi Umagban a szenior tenisz-világbajnokság – a rangos erőpróbán Bogár Szabó Éva és Sákovics Péter képviseli a szombathelyi színeket a korosztályos magyar válogatottban.

Tóth Gábor

Két hétig tart a szenior tenisz- világbajnokság, az első héten a válogatottak lépnek pályára, a második héten rendezik az egyéni és a páros meccseket. A +50-es, a +55-ös és +60-as korosztály lép pályára – Bogár Szabó Éva és Sákovics Péter az utóbbiak mezőnyében szerzett kvótát.

A szombathelyi vegyes páros júniusban bravúros Európa-bajnoki győzelmet aratott szintén Umagban – és azóta sem állt le az edzésekkel, versenyekkel. A Bogár Szabó–Sákovics duó Keszthelyen nemzetközi versenyen győzött szettveszeteség nélkül, majd az országos mezőnyt felvonultató Szigliget Opent is megnyerte. Bogár Szabó Éva az elmúlt időszakban főleg a kondicionális állapotának javítására helyezte a hangsúlyt. Míg Sákovics Péter versenyzéssel készült a vb-re: a balatonakali Huszár Kupán, a szegedi Dr. Janka János Emlékversenyen és a balatonfüredi Szent István-Kupán is diadalmaskodott – több kategóriában, több korosztályban.

– Úgy vélem hogy felkészülten, jó fizikai állapotban utazunk Horvátországba, rengeteget edzettünk, versenyeztünk az elmúlt hónapokban – fogalmazott Sákovics Péter. – Reálisan nézve a dolgokat, a világbajnokságon a női magyar válogatottnak van esélye egy jó szereplésre, míg a vegyes párosok között Évával sokáig eljuthatunk – de mivel roppant erős, népes a mezőny, nem ártana egy szerencsés sorsolás.

Kiemelt képünkön: Bogár Szabó Éva és Sákovics Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában