Verseny

2021.08.21. 07:00

Elutaztak Tokióba a magyar paraatléták

Elutaztak a tokiói paralimpiára a magyar atléták is. A négytagú versenyzői csoport tagja a szombathelyi Ekler Luca is.

Horváth Erika

Augusztus 24-én, kedden megkezdődik Tokióban a paralimpia – szeptember 5-éig 22 sportág összesen 539 versenyszámában 4400 sportoló küzd az érmekért. A fogyatékkal élő sportolók legnagyobb sport- eseményén Magyarországot 37+1 fős sportolói delegáció képviseli, akik tíz sportág 81 versenyszámában szerepelnek.

A magyar sportolók vezetőikkel, edzőikkel, kísérőikkel hat csoportban keltek, kelnek útra. A negyedik „turnussal” pénteken utazott el a Liszt Ferenc repülőtérről az atléták csapata, amelynek tagja a szombathelyi Ekler Luca is. A 22 esztendős, a paraatlétikában világ- és Európa-bajnok, világcsúcstartó sportoló három számban is rajthoz áll majd Tokióban – ahonnan sajnos mostanság a koronavírus-járvánnyal kapcsolatosan nem érkeznek túl jó hírek.

Ekler Luca kategóriájában, a T38-ban augusztus 28-án, szombaton rendezik majd a 100 méteres síkfutás, 31-én, kedden a távolugrás versenyét. A Testnevelési Egyetem hallgatója, atlétája szeptember 4-én, szombaton zárja majd a paralimpiát, amikor is 400 méteres síkfutásban áll rajthoz.

Kiemelt képünkön: Az atléta paralimpikonok. Középen Ekler Luca, a jobb szélen edzője, Szalma László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában