Eredmények

2021.08.11. 17:33

Jubiláltak 50 yardon – Huszadszor rendezték meg a Halmay Kupát Bükön

A huszadik, jubileumi Halmay Kupa amatőr úszóversenyen 61-en indultak. A négy kategóriában meghirdetett 50 yardos viadalon a Vas megyeiek közül két kőszegi fiatalnak sikerült dobogós helyen zárnia.

VN

A Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület 50 yardos (45,72 m) amatőr úszóversenyének ezúttal is ideális helyszíne volt a büki fürdő, és az időjárás is kegyeibe fogadta a résztvevőket, a 61 versenyzőt és a medence mellett szurkolókat egyaránt. Két korosztályban írták ki a versenyt; csak a 14 éven aluliaknál tudtak Vas megyeiek az első hat között végezni.

A fiúknál német riválisa előtt nagy csatában a kőszegi Kiss Gábor nyert, a lányoknál a nagyatádi Kollár-Perger Lili magabiztosan szerezte meg az első helyet, Gábor testvére, Kiss Boglárka harmadik lett. A felnőtt nők versenyében nem forgott veszélyben a kiskunfélegyházi Pintér Eszter győzelme. A férfiaknál a Halmay Kupák specialistája, Dobre Norbert távollétében új győztest avattak. A csehországi Plzenből érkezett Jakob Pechmann óriási és színvonalas küzdelemben előzte meg a sikátori Printz Ákost.

– Az idei Halmay Kupára is népes küldöttség érkezett a névadó olimpiai bajnok szülőfalujából, Magasfaluból (Vysoká pri Morave) Dusan Dvoran polgármester vezetésével, egyik versenyzőjük, Zdeno Houdek a döntőbe is be tudta verekedni magát – tudtuk meg

Gál Lászlótól, a Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület elnökétől. A verseny fővédnöke, Székely Bulcsú olimpiai bajnok vízilabdázó más hivatalos elfoglaltsága miatt nem tudott eljönni, de levélben sok sikert kívánt a versenyzőknek. A rendezvényen a Magyar Olimpiai Akadémia részéről dr. Printz János tanácstag volt jelen.

A XX. Halmay Kupa végeredménye. Felnőtt, férfi: 1. Jakob Pechmann (Csehország) 29,50 mp, 2. Printz Ákos (Sikátor) 30,75, 3. Csákvári Máté (Nyergesújfalu) 33,53. Női: 1. Pintér Eszter (Kiskunfélegyháza) 31,72, 2. dr. Printz-Markó Erzsébet (Sikátor) 35,62, 3. Jambrits Éva (Nagycenk) 39,69. 14 éven aluliak, fiú: 1. Kiss Gábor (Kőszeg) 34,80, 2. Roland Gabriel (Németország) 36,88, 3. Lettner Levente (Zalaegerszeg) 41,45. Lány: 1. Kollár-Perger Lili (Nagyatád) 34,68, 2. Pintér Zsófia (Kiskunfélegyháza) 41,46, 3. Kiss Boglárka (Kőszeg) 46,81.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában