Eredmények

2021.08.29. 23:14

Véget ért az amatőr fogathajtók megyei versenye – Kihirdették a vasi bajnokság végeredményét

Ifj. Szájer József, Komálovics Ottó, valamint Geröly Tibor képviselheti Vas megye színeit a C kategóriás kettesfogat-hajtók országos döntőjében.

Horváth Erika

Nagygeresden zárult az amatőr fogathajtók hat állomásból álló megyei versenysorozata, itt hirdették ki a megyei bajnokság végeredményét is. Mint mindig, az akadályhajtásé volt a főszerep, hiszen ebben a számban rendeznek országos döntőt. Az előző fordulókban már kikristályosodott, hogy ifj. Szájer József (Katafai LSE) kimozdíthatatlan a kvalifikációs pontverseny éléről, mint ahogyan Komálovics Ottó (Lukácsházi SE) is a második helyről. Viszont a harmadik helyért nagy csata volt várható Geröly Tibor (Főnix LE) és az addig hat ponttal kevesebbet gyűjtő Novák Szabolcs (Savaria LSE) között.

A látványos eseményre mintegy hatszázan látogattak ki Nagygeresden, sokan érkeztek Bük, Sárvár, Répcelak környékéről is, sőt, a faluból elszármazottak is hazalátogattak. Szerencsére nagyszerű idő és persze a 17 fogathajtó remek versenye fogadta őket. Az akadályhajtást két fordulóban rendezték, és nem is volt szükség összevetésre, hiszen egyetlen legény akadt, aki mindkettőben hibátlanul teljesített: ifj. Szájer József. A második hely a Győr-Moson-Sopronból érkező Lócsi Miklósé lett, a harmadik pedig Novák Szabolcsé, aki ezért 12 pontot kapott.

Geröly Tibor viszont ezúttal pont nélkül maradt, mert az első fordulóban pályát tévesztett, és kizárták. Végül mégis Geröly Tibor lett a megyebajnokság harmadik helyezettje, mert bár a hat fordulóban Novák 54, Geröly 45 pontot gyűjtött összesen, a végelszámolásnál minden versenyzőnek a legjobb négy eredményét veszik figyelembe. Eszerint pedig Vas megye 2021. évi bajnokságának végeredménye: 1. ifj. Szájer József 53 pont, 2. Komálovics Ottó 48, 3. Geröly Tibor 41, 4. Novák Szabolcs 40. Az első három helyezett képviseli majd Vas megyét az októberi országos döntőben.

A második versenyszámban, a vadászhajtásban – ahol a hibákért időbüntetés jár – 13-an indultak. Ezt a versenyt Geröly Tibor nyerte Novák Szabolcs előtt, a harmadik helyet pedig Fülöp Zsolt (Győrsági LE) érdemelte ki.

Az ünnepélyes eredményhirdetésen Németh Lajos, Nagygeresd polgármestere a többi megyei helyszín, Pornóapáti, Hegyhátszentjakab, Uraiújfalu, Gencsapáti és Szeleste településvezetőinek nevében is búcsúztatta az idei sorozatot.

Ezek is érdekelhetik