Válogatottviadal

2021.08.18. 07:00

Viszkeleti Villő első és második is

Egy első és második helyet is kiérdemelt a négy ország U18-as atlétáinak válogatottviadalán a Dobó SE-s Viszkeleti Villő.

Horváth Erika

Négy ország – Lengyelország, Csehország, Szlovákia és Magyarország – részvételével rendeztek U18-as válogatottviadalt szombaton Csehországban, minden számban két versenyzőt indíthattak a nemzetek. A magyar csapatban két Vas megyei versenyző kapott helyet. A Szombathelyi Dobó SE idei U20-as Eb-n nyolcadikként záró 16 éves atlétája, Viszkeleti Villő (edzői: Németh László, Németh Zsolt, Gubián Tamás, Csercsics Richárd) két számban is érdekelt volt: a lánykalapácsvetést 68,18 méterrel nyerte meg a 3 kilós szerrel, míg diszkoszvetésben több mint másfél méteres egyéni csúccsal, 41,48 méterrel a második helyet szerezte meg.

Amúgy mindkét versenyszámban kettős magyar győzelem született, kalapácsban a VEDAC-os Csatári Jázmin (67,13) lett a második, diszkoszszal a szintén veszprémi Kövér Fanni (47,41) nyert. A 2000 méteres akadályfutásban állt rajthoz Iker Natália (Haladás VSE, nevelőedzője Lengyák György, edzője Kamarás Ákos), aki két szlovák versenyzőt megelőzve a hatodik helyen zárt, 7:24,44 perces eredménye egyéni csúcs. A magyar csapat a fiúknál és a lányoknál is a harmadik helyet szerezte meg a lengyelek és a csehek mögött.

Kiemelt képünkön: Viszkeleti Villő kalapácsvetésben a legjobb volt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában