bringasport

2021.09.03. 07:00

Éremhalmozó gencsapáti BMX-esek

Mozgalmas és roppant sikeres időszakot él a Gencsapáti KSE BMX szakosztálya – hazai és nemzetközi porondon is gyűlnek az érmek.

Tóth Gábor

Fotó: VN/Gencsapáti KSE

Sorra rendezik a BMX Alpok-Adria futamokat – Olaszország, Szlovénia, Ausztria és Magyarország a házigazda. Magyarországon Sopron adott eddig otthont a rangos versenynek, Gencsapátiban szeptember 18–19-én versenyez majd a nemzetközi mezőny. Eddig a már említett Sopron mellett Ljubjanában volt még futam – mindkét helyszínen remekül teljesítettek a Gencsapáti KSE sportolói.

Sopronban Kocsis Bendegúz (U11) az erős mezőnyben egy 5. és egy 3. helyet szerzett. Gombos Misa (U9) két 5. helyet gyűjtött be. Gombos Bors (U9) 8. és 12. helyen végzett. Balogh Péter (30+) pedig mindkét futamát megnyerte. Ljubljanából Gombos Misa (U9) két bronzéremmel tért haza. Gombos Bors (U9) pedig egy 7. és egy 6. hellyel zárt. Vincze Gergely (25+) a 7. helye mellé begyűjtött egy aranyérmet is. Az ausztriai Baierdorfban is ott voltak a vasi kerekesek, az Ausztria Kupán álltak rajthoz.

Eredmények: Kocsis Bendegúz (U11) 3., Nagy Mózes (U13) 6., Balogh Péter (30+) 1., Vincze Gergely (25+) 1. Veszprémben rendezték a Szent István Kupát – a honi utánpótlás korosztály állt rajthoz.

Eredmények: Gombos Misa (U9) 1., Gombos Bors (U9) 2. Az olaszországi Verona rangos nemzetközi versenynek, a Grand Challenge elnevezésű viadalnak adott otthont – az erőpróbát az amatőr világbajnokság helyett írták ki (a nemzetközi kerékpáros szövetség ugyanis a vírushelyzet miatt csak a profi, elit kategóriában engedélyezte a világbajnokság megrendezését).

Népes és erős mezőny állt rajthoz Veronában, ahol a Gencsapáti KSE színeit két sportoló képviselte. Kategóriájában Kocsis Bendegúz (U11) a 10. helyet szerezte meg nagy küzdelemben, míg a remek formában versenyző Vincze Gergely (25+) begyűjtötte a bajnoki címet.

Kiemelt képen: A Gencsapáti KSE kiválósága – edzője és versenyzője – Vincze Gergely a levegőben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában