Labdarúgás

2021.09.25. 19:37

Fordított és nyert a Haladás-Viktória (fotók)

A női labdarúgó NB I. fordulójában a Haladás-Viktória FC 3-1-re nyert a Soroksár ellen.

Pum András

Fotó: Unger Tamás

Haladás-Viktória FC–Soroksár SC 3-1 (2-1). Haladás Sportkomplexum, 100 néző, női NB I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Kubicsek.

Haladás-Viktória: Bíró – Németh A. (Andrónyi, 90.), Gődér, Horti, Kovács V. – Vladulescu, Urbán V., Sweatman, Koprena (Bódai, 77.) – Nagy Vanessza, Herczeg (Németh M., 46.). Edző: Székely Tibor.

Soroksár: Terestyényi – Molnár (Benke D., 82.), Buzás, Váradi, Györik – Nagy V. (Patkós, 61.), Tenyei-Tóth (Antalicz, 73.), Ott, Benke M. – Miszlai, Török. Edző: Szeitl Szilvia.

A szombathelyiek irányították a játékot, meglepetésre mégis a vendégek szerezte vezetést. A 9. percben Nagy Viktória jobb oldali beadását Benke 13 méterről a jobb felső sarokba lőtte (0-1). Nem sokáig örülhettek a soroksáriak, a 12. percben Koprena jobb oldali szögletét a hosszún érkező Nagy Vanessza három méterről a hálóba fejelte (1-1). A hazaiak tovább rohamoztak, de a fiatal, gyors vendégek nem tették meg azt a szívességet, hogy beássák magukat a tizenhatosukra, így nyílt volt a meccs. A 45. percben Koprena ívelt balról szabadrúgást a kapu elé, Sweatman átvette a labdát, majd hét méterről a léc alá lőtt (2-1).

Szünet után a hazaiak megpróbálták megszerezni a megnyugtató harmadik találatot. A 69. percben Gődér indításával Vladulescu lépett ki egyedül a bal szélen és bár úgy tűnt, hosszan veszi át a labdát, így zavarta meg a kapust, elhúzta mellette a labdát, majd az üres kapuba lőtt (3-1). A vasiak különösen a második félidőben futballoztak jobban, megérdemelten nyertek.

Székely Tibor: – Két rögzített szituáció után megfordítottuk a mérkőzés állását, ezután játékban is feljavultunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában