Küzdősport

2021.09.21. 07:00

Izzott a ring a Répce Sportcsarnokban – fotók

Szombaton immár a II. Répcelaki Küzdősport Gála zajlott a Répce Sportcsarnokban. Színvonalas meccseket, kemény ütéseket, rúgásokat is láthattak a szurkolók. A főmeccset Jóni simán nyerte szerb riválisa ellen.

Pum András

20210918 Küzdősport gála, Répcelak, Szendi Péter, Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

Az esemény szervezői – Őze-Guth Szilvia rendezvénykoordinátor és férje, Őze Balázs, az ötlet- és házigazda Gallen Ervin létesítményvezető, Varsányi Áron, a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület első embere, valamint dr. Bogdán Olivér, a Répcelaki Rakurai Karate Egyesület vezetője – az előző évi, kizárólag amatőr versenyzőket felvonultató gála után idén már profi, nemzetközi küzdelmek, címmérkőzés tető alá hozásával igyekezett magasabb szintre emelni a gálát.

A majdnem háromórás rendezvény első blokkjában serdülő amatőr ökölvívás – a kőszegi színekben szereplő Hökkön Balázs bemutató mérkőzésen csapott össze a Haladás versenyzőjével, Horváth Mauricióval – MMA, illetve kyokushin karate ütközetek melegítették be a szorítót, majd következtek az est fő fellépői. A Haladás VSE kötelékébe tartozó, K1 szabályrendszerben küzdő Kolompár Kitti látványos találkozót vívott a szerb Anastasija Gallal, a kemény csata végén pedig a vasi sportoló ünnepelhetett győzelmet. Nem maradhatott ki a programból Répcelak kétszeres kyokushin karate-Európa-bajnoka, Seregély Gyöngyi sem, a tehetséges sportoló ezúttal a pápai Bóka Viktóriát múlta felül. Az eredeti tervek szerint a répcelaki gálán debütált volna a profi bokszolók táborában a korábbi amatőr Európa-bajnoki bronz­érmes Nagy Angéla, azonban a lehetséges ellenfelekkel kapcsolatban problémák merültek fel, így „csak” egy barátságos összecsapás keretében tudta megmutatni tehetségét. Mindössze egy felvonásig tartott, de ez alatt is látványos csatát hozott a zalaegerszegi profi MMA-s Boldog Martin és a szerb Vladimir Vujadinov találkozója, az ütközet pedig előbbi sportoló sikerét hozta. Parázs csatát vívott egymással a veretlen profi ökölvívó, a székesfehérvári Kiliti Tamás és a budapesti Pénzes István. A négymenetes pehelysúlyú mérkőzés fergeteges hangulatban zajlott a Kiliti kedvéért Répcelakra utazó, mintegy 150 székesfehérvári szurkolónak is köszönhetően, a négymenetes ütközet végén pedig a pontozásos győzelmet arató Kiliti kezét emelték a magasba.

A gála fő attrakciója egy profi K1 interkontinentális címmérkőzés volt a rendkívül népszerű Jóni Máté és a szerb Vanja Dimitrov között. Az ütközetre remek formában érkező korábbi világbajnok Jóni a nyitó etapban három alkalommal is padlóztatta riválisát, a vezetőbíró pedig véget is vetett a küzdelemnek, így a díszes öv a magyar sportoló derekára került.

Kiemelt képünkön: Jóni Máté (jobbról) legyőzte Dimitrovot

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában