atlétika

2021.09.11. 07:00

Jól szerepeltek a vasi atléták a fővárosi Atlétikai Magyar Liga Döntőjében

Nyolcadik alkalommal rendezték meg az Atlétikai Magyar Liga Döntőjét, amin a vasiak is jól szerepeltek.

Pum András

Fotó: MASZ

A versenyszezon során korábban öt ligaversenyt rendeztek, amelyeken versenyszámonként az első nyolc helyezett helyezési pontokat kapott. A legtöbb pontot gyűjtő nyolcnyolc atléta kapott meghívást a döntőre, amit Budapesten az MTK Lantos Mihály Sportcentrumában rendeztek. A döntőbe jutott versenyzők értékes pénzdíjakért versenyeztek. A kétnapos viadalra Szombathelyről tizenketten kaptak meghívást: a Dobó SE tíz, a SzoSE és a HVSE egy-egy fővel képviseltette magát. A Dobó SE kalapácsvetői most is jól teljesítettek. Mind a férfiaknál, mind pedig a hölgyeknél Dobó SE-s győzelem született, és a megszerezhető hat éremből öt került a vasi fővárosba.

Halász Bence idei második legnagyobb dobásával nyert, mögötte Rába Dániel végzett a második helyen, aki két alkalommal is 74 méter fölé került. Doma Benedek tovább javította egyéni legjobbját, immáron másodszor dobott 70 méter felett, ami az igen előkelő negyedik helyet jelentette számára. Varga Donát idén már hat alkalommal ért el 69 méter feletti eredményt, de a 70 méter áttörése eddig még nem sikerült – egészen mostanáig. Már a korábbi versenyeken is látszott, hogy nagyon jó formában van. A mostani 70,16 méteres dobásával sem volt teljesen elégedett, de még lesz lehetősége tovább javulni.

Gyurátz Réka csak a győzelmének örülhetett, az eredménye, a technikai problémái miatt elmaradt a várakozástól. Réka még diszkoszvetésben is szerzett egy értékes ötödik helyet. Újra 64 méter fölött dobott Németh Zsanett, így az ezüstérem hozzá került. A dobogó harmadik fokára a még csak 16 esztendős Viszkeleti Villő állhatott fel, de a 60 méter most kifogott rajta. Az U23-as Rajczi Bianka 55 méter feletti dobással lett ötödik, Gergelics Cintia a nyolcadik helyen végzett. Bodorkós-Horváth Katalin, aki főleg a szeniorversenyeken szokott remekelni, most a honi legjobbak között indulhatott. Idei legjobb eredményét gyalogolta 10 000 méteren, ami ötödik helyet ért.

Az 5000 méteren Kovács Attila (SzoESE) ötödik, dr. Bartalos Dávid (HVSE) 110 méter gáton és hármasugrásban is hetedik helyen zárt. A második nap végén a Spiriev-ponttáblázat szerinti legjobb női és férfi eredményt külön is díjazták. A nőknél a debreceni gátfutónő, Kozák Luca érte el a legtöbb pontot. A férfiaknál Halász Bence 77,90 méteres kalapácsvetését értékelték a legjobbnak a szervezők.

Kiemelt képen: A két különdíjas, Kozák Luca és Halász Bence

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában