Vízilabda

2021.09.29. 07:00

Győzelemmel kezdett az AVUS

Az OB I/B-s vízilabda-bajnokság nyitófordulójában az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) öt góllal nyert a HVSC vendégeként.

Pum András

AVUS-Hódmezővásárhely (HVSC) OB I/B vízilabda mérkőzés 20201128 Szombathely Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe Képen: #10 Sági Benjámin

Fotó: Unger Tamás

Hódmezővásárhelyi VSC–AVUS 7-12 (0-5, 1-1, 4-4, 2-2). Hódmezővásárhely, OB I/B-s vízilabda-mérkőzés, vezette: Berki, Vörös.

Hódmezővásárhely: Tátrai – Szpomy 1, Kátai-Benedek 1, Benkő 1, Barna, Katona 1, Palotás 1. Csere: Józsa, Kudella, Ladócki1, Oláh, Nagy P., dr.Vigh 1, Újházi. Edző: Szabó Tamás.

AVUS: Kovács B. – Hajmási, Csaba 3, Németh L., Kurucz, Sági 4, Szőke 2. Csere: Baranyai 1, Pónya, Juhász S., Szabó B., Landherr 2. Edző: Zoufal Norbert.

Érdekesség, hogy a ­hazaiak kapuját az AVUS-ban pallé­rozódó Tátrai Soma védte. Az első gólt alig több mint fél perc elteltével, a nyáron igazolt Csaba Márton büntetőjével a szombathelyiek szerezték. Aztán bő egy perccel később Csaba akcióból is betalált, majd Hajmási is megzörgette a hazaiak hálóját (0-3). Aztán újra Csaba következett, a negyed végén pedig Sági ötméteresből alakította 0-5-re a mérkőzés állását. A második negyedben egyik csapat sem jeleskedett támadásban, annál inkább védekezésben. Mindkét oldalon egy-egy gól esett, így a nagyszünetben 6-1-es AVUS-előnyt mutatott az eredményjelző tábla. A harmadik negyed első találatát a vendégek szerezték (1-7), ám ezt követően alábbhagyott a koncentrációjuk, és a hazaiak elkezdtek felzárkózni (4-8). Különösebb veszély persze nem fenyegette a vendégek vezetését, győzelmét, az utolsó negyed előtt is 10-5-re vezettek az aligátorok. Akik az előző két negyedhez hasonlóan ezt a nyolc percet is döntetlenre (2-2) hozták, viszont a meccset öt góllal, 12-7-re megnyerték. A vasiak összességében biztosan juttatták érvényre a papírformát.

Kiemelt képünkön: Sági Benjamin jól játszott, négy gólt szerzett

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában