négy vasi csapat

2021.09.17. 07:00

Rajtol az NB II.-es női kézilabda-bajnokság

A hétvégén kezdődik az NB II.-es női kézilabda-bajnokság 2021/2022-es szezonja – rögtön rendeznek egy vasi rangadót. Vasárnap a Celldömölk az Ajkát fogadja, az SZKKA a Büköt, a sárváriak pedig Veszprémbe látogatnak.

Sütő Dániel

Fotó: VN/Büki TK

A Sárvárfürdő Kinizsi kézilabda-szakosztályának vezetője, Csonka László elmondta, nagy változás nem történt a keretben. Doncsecz Dorina magánéleti okokból szünetelteti pályafutását a következő idényben. Érkezett a győri nevelésű, legutóbb a szanyi együttest erősítő Bognár Petra, Csurgóról Horváth Ivett, valamint kettős igazolással az SZKKA-nevelés, Lőrincz Brigitta. A sárváriak a tabella első felében szeretnének végezni, nem titkoltan dobogós álmokat dédelgetnek a fürdővárosban, azaz a tavalyi negyedik hely túlszárnyalása a cél.

A Celldömölki VSE-Vulkánfürdő alakulata augusztus elején kezdte meg a felkészülést heti három-négy edzéssel. Salamonné Csótár Adrienn tájékoztatása szerint Freiberger Ivett magánéleti okokból távozott a csapattól, de érkezett Bükről Szuhogyi Laura és Veszprémből Gyurák Rozina. A CVSE célja a biztos bent maradás, ami nem lesz egyszerű, hiszen az előttünk álló bajnokságban négy klub búcsúzik majd az NB II.-től. A tavaly elért hatodik pozícióval elégedett lenne az új idényben is a celliek trénere.

A tavalyi ezüstérmes Büknél az első és legfontosabb változtatást az edzőváltás jelentette: Bölöni Lászlóval nem hosszabbított a klub, helyére az egyesület utánpótlásedzője, Baranyai Enikő érkezett, aki az előző kiírásban még tagja volt az NB II.-es keretnek. Az új tréner munkáját Tar-Pukler Glória segíti majd. A kézilabda-szakosztály vezetőjétől, Miskei Balázstól megtudtuk azt is, hogy a tavalyi csapat együtt maradt, az egyetlen távozó Guttyán Adrienn, aki befejezte játékos-pályafutását és hazaköltözött Monorra. A szakosztály vezetője kiegyensúlyozott bajnokságra számít, ahol nüanszok dönthetnek arról, ki milyen pozícióban végez.

Az előző idényben a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia serdülőcsapata megnyerte a Zala megyei bajnokságot, ennek eredményeként jogot szerzett arra, hogy indulhasson a 2021/2022-es NB II.es bajnokságban SZKKA U22 néven. Ez az alakulat nem öszszekeverendő a tavalyi szezonban 10. helyen végző Student Comfort Sport Kft.-vel, amely így nem indul az új idényben. Skoda Bence, a csapat edzője elmondta, lányai most játszanak majd először felnőttek ellen, legfőbb céljuk, hogy edződjenek, erősödjenek és stabil NB II.-es csapattá váljanak.

A bajnokság első fordulójában vasárnap 13 órakor fogadja a CVSE az Ajkát, 15 órától vasi rangadót vív az SZKKA a vendég Bük gárdájával, a Sárvár pedig Veszprémbe látogat, a mérkőzést ugyancsak 15 órakor rendezik.

Kiemelt képen: A Büki TK nyerte meg a nagy múltú felkészülési tornát, a XXII. Bükfürdő Kupát, immár Baranyai Enikő (a kép jobb szélén) vezetésével

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában