NB II-es labdarúgás

2021.09.24. 17:00

Szekér Ádám szerint a csapategységben rejlik a Hali-siker titka

A Szombathelyi Haladás NB II.-es labdarúgó-csapatának remek teljesítményt nyújtó középpályása, Szekér Ádám a szezon előtt a feljutást tűzte ki célul.

Pum András

Fotó: Unger Tamás

Az ajkai kölcsönjátékból nyáron visszatért Szekér Ádám alapembere a zöld-fehéreknek. A 20 éves középpályás az eddigi nyolc bajnoki közül hatszor kezdőként, egyszer csereként lépett pályára. Fiatal kora ellenére senkitől sem ijed, teljesen mindegy ki jön vele szemben a pályán – számára a csapat érdeke az első. Emlékezhetünk korábbról a rutinos Davide Lanzafaméről történt csörtéjére, amikor összeugrott az olasz támadóval. Nem fogta vissza magát. Szekér tehát jól teljesít, fontos szerepe van abban, hogy a Haladás vezeti a bajnokságot.

– Még nyáron le kellett írnunk egy papírra, hogy milyen szereplést várunk a csapattól – mondta Szekér Ádám. – Nos, a többség a dobogót írta célkitűzésként. Én viszont konkrétan a feljutást véstem a papíromra...Már a nyári felkészülési meccseinken jól futballozott a csapat, szóval nem volt előzmény nélküli ez a jó szereplés. De igazán a bajnokságban állt össze a gárda. Nyolc meccs után az első helyen állunk, ez nem lehet véletlen, ez teljesen jogos. Ha mondjuk még csak két-három forduló telt volna el a bajnokságból, azt mondom még korai azt nézni, ki az első. De azért nyolc forduló már valami. Hogy mi a sikerünk titka? Elsősorban a csapategység, Ha védekezni kell, nem csak a védők, hanem a támadók is kiveszik részüket a védekezésből. Ha pedig támadunk, a védők is mennek előre. Egymásért küzdünk. A mester azt kéri tőlem, hogy vegyem ki a részem a védekezésből, stabilan futballozzak. Emellett persze a támadásépítésben is megvan a szerepem, segítenem kell az akciókat és jó labdákkal helyzetbe hozni társaimat.

Ami a teljesítményemet illei, egyedül a III. kerületi TVE elleni idegenbeli meccset hagytam ki betegség miatt, aztán a következő meccsen a Szeged ellen csereként jól sikerült beszállnom, ez lökést is adott számomra. A játékom függ a csapat teljesítményétől is, ha jól megy a csapatnak, nekem is. Bő a keretünk, senki sem lazsál az edzéseken, mindenki a legjobbat nyújtja, azért hajt, hogy bekerüljön a kezdőbe. Én is azért dolgozok, hogy a kezdőcsapat tagja maradjak, de ez mindig Németh Szabolcs döntése, hogy kinek szavaz bizalmat. Szót kell ejtenem szurkolóinkról, akik a 12. játékosai a csapatnak, parádésan drukkolnak. Szerencsére sokan ki is jönnek a meccseinkre, amit ezúton is köszönünk nekik. Mi a pályán mindent megteszünk, hogy minél többen legyenek a lelátón.

Vasárnap a legutóbbi bajnokságban még NB I-es jelenleg a 8. helyen álló Budafokhoz utazik a Haladás. – A másodosztályban felesleges nézni, hogy aktuális ellenfelünk hányadik a tabellán. Nagyon jó játékosaik vannak, de mi vagyunk az esélyesek és bár nem lesz könnyű mérkőzés, győzni megyünk – zárta szavait Szekér.

Kiemelt képen: Szekér Ádám megbízható teljesítményt nyújt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában