ökölvívás

2021.09.18. 07:00

Ütős kis hét elé nézünk: Csütörtöktől vasárnapig bunyózik az ifi korosztály Bükön

Négy év után rendeznek ismét országos ökölvívó-bajnokságot Bükön – a házigazda kőszegi-büki klub öt versenyzővel képviselteti magát. Új súlycsoportbeosztás hoz izgalmas küzdelmeket és a tét: az Eb-kvalifikáció.

Bakos Ágnes

Fotó: Bakos Ágnes

– Érdekesnek és színvonalasnak ígérkezik az ifjúsági ökölvívó magyar bajnokság – így fogalmazott az esemény tegnap tartott ismertetésén Tóth Zsuzsanna, a Magyar Ökölvívó-szakszövetség főtitkára. A nevezés csak ma zárult, így csak ma derül ki, hogy hány fiatal méreti meg magát a jövő hétvégén Bükön. Az viszont már tudható, hogy több szabályváltozásról döntött a Nemzetközi Ökölvívó-szövetség, például új súlycsoportok vannak: a férfiaknál az eddigi tíz helyett 13, a nőknél a tíz helyett 12 súlycsoportba sorolják az öklözőket. Érdekes súlycsoportváltásokra számít a főtitkár.

Kiemelte, fontos az országos bajnokság: ugyanis a korosztályos válogatott edzői, Varsányi Áron és Nagy Lajos ez alapján állítják össze a válogatottat a két héttel a büki ob után kezdődő Európa-bajnokságra. Felhívta a figyelmet, hogy a négynapos eseményről élő online közvetítést ad a házigazda Fitt-Box Ökölvívó Egyesület és a Magyar Ökölvívó-szakszövetség is. Négy éve a női országos bajnokság helyszíne volt Bük, remélik, az idei is hasonló színvonalú lesz – mondta várakozásairól Varsányi Áron, a Fitt-Box Ökölvívó Egyesület elnöke. Új menedzselési programot dolgozott ki a szövetség a fiatal tehetségeknek; ezért is nevezte fontosnak az ifjúsági ökölvívó-bajnokságot Varsányi.

– Reméljük, mielőbb újabb Kovács Istvánunk, Erdei Zsoltunk lesz a jövőben, vagy akár Papp Lászlónk, ebben bízunk – fogalmazott az elnök. Elmondta, hogy a Fitt-Box öt fiatalt nevezett a versenyre, és három-négy éremben bízik. Közben már nem csak kőszegi a Fitt-Box Egyesület: helyben, Bükön is edzhetnek a sportolók, mondta Vasvári Péter, a klub büki vezetője. – Sokat fejlődött az elmúlt években az ifjúsági ökölvívás Bükön – méltatta a helyi egyesület munkáját dr. Németh Sándor polgármester.

Emlékeztetett, hogy a pandémia miatt az elmúlt hónapokban nem rendezhettek versenyeket, de közben dolgoztak, edzettek a helyi ökölvívók. Eredményeik előremutatóak, nemzetközi szinten is jegyzik a versenyzőiket. Megköszönte a szakmai munkát, a szervezést, amelyhez a város infrastruktúrája is hozzájárul: a városi sportcsarnokban rendezik versenyt szeptember 23–26-án.

Kiemelt képen: Varsányi Áron, Tóth Zsuzsanna, dr. Németh Sándor, Őze-Guth Szilvia, Vasvári Péter, Szidoly László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában