darts

2021.10.07. 21:22

A darts napjai – A sportág hazai fővárosa lesz Szombathely

Pénteken a II. Haladás Opennek, szombaton a Dreher Steel Egyéni Nemzeti Bajnokságnak, vasárnap pedig a Dreher Steel Egyéni Magyar Kupának ad otthont a Haladás Sportkomplexum.

Sütő Dániel

Darts , sajtótájékoztató,Darts Országos Bajnokság és Magyar Kupa forduló, Kalmár Attila, László Győző alpogármester, Balázs Gábor szövettségi elnök, Szántó Erzsébet(Hvse klubmenedzser), Csóka András, (SZDCSE) elnöke, Szombathelyen, 20211007, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

A Magyar Darts Szövetség, a Szombathelyi Darts Club SE és a Pannonsport Kft. második alkalommal rendezi meg a Haladás Opent, ami voltaképpen a Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság és a Steel Egyéni Magyar Kupa előversenye lesz – jelentették be a szervezők csütörtöki sajtótájékoztatójukon. A megmérettetésen a versenyengedéllyel és azzal nem rendelkezők egyaránt elindulhatnak, de utóbbiak esetében védettségi igazolvány szükséges. A részvétel nem engedélyhez kötött, de az előnevezés kötelező – regisztrálni pénteken 14 óráig a Magyar Darts Szövetség adatbankjában lehet, vagy a helyszínen 17 óráig.

Szombaton rendezik a világjárvány miatt kivételesen kétévesre nyúlt 2020/2021-es Dreher Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság utolsó, kilencedik fordulóját. Balázs Gábor, a Magyar Darts Szövetség elnöke kiemelte, hogy a férfiaknál matematikailag Kovács Patriknak, Székely Pálnak, Takács Gábornak, a nőknél Erdei Nórának és Kovács Tamarának van esélye elnyerni a bajnoki címet.

Vasárnap pedig javarészt ugyanazokkal a versenyzőkkel rajtol el a sportkomplexum tornacsarnokában a Dreher Steel Egyéni Magyar Kupa. A kupa egyetlen versenyen dől el, míg a bajnokság egy kilenc­állomásos, egész éven át – jelen esetben két éve – zajló pontverseny, amit nem a pillanatnyi forma dönt el, hanem az, hogy ki tudott a legkiegyensúlyozottabban teljesíteni. Csóka András, a Szombathelyi Darts Club SE (SZDCSE) elnöke elmondta, hogy az eddigi legnagyobb számban képviselteti magát a helyi klub a versenyen, amely a tavalyihoz hasonló vagy esetleg azt túl­szárnyaló szombathelyi sikerekkel zárul.

Vasárnap rendeznek egy külön versenyt a szabadidőkártyások számára is. A szabadidőkártya már hivatalos versenyengedély a szövetségnél, de még nem egyesületi igazolás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában