Remek színvonal

2021.10.13. 07:00

Darts három napon át – Haladás Open, egyéni magyar bajnokság és Magyar Kupa

Végletekig kiélezett mérkőzések, remek színvonal jellemezte hétvégén a Haladás Open, az egyéni steel magyar bajnokság, valamint a Magyar Kupa küzdelmeit a Haladás Sportkomplexumban.

Sütő Dániel

20211009 Szombathely Szombathelyen volt a 2020/2021-es Dreher Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság utolsó, kilencedik fordulója. Fotó: Szendi Péter SZP Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

Népes mezőny, 87 induló – köztük 28 szombathelyi játékos – vágott neki pénteken a II. Haladás Opennek. A legjobb nyolc közé jutott a Szombathelyi Darts Club SE (SZDCSE) színeit képviselő ifiválogatott, Dobos Dávid, aki a döntőig menetelt, ahol Takács Gáborral (Dö-Mik DC) szemben ugyan alulmaradt, de a második hely is remek teljesítmény a fiatal versenyzőtől.

– Nem sokon múlt, hogy megnyerjem a pénteki tornát, amelynek nagy részében kiegyensúlyozott játékkal sikerült előrukkolnom, a fináléban azonban ezt már nem tudtam megismételni – értékelte teljesítményét Dobos Dávid, aki tavaly a Covid első hullámakor kezdett el otthon egyre többet dartsozni. – Mindent egybevetve elégedett voltam a Haladás Openen elért eredményemmel. Nagyon jól érzem magam a Szombathelyi Darts Club SE-nél, kiváló játékostársak vesznek körül, akik mellett már eddig is sokat tudtam fejlődni, de ez még csak a kezdet – fogalmazott Dávid, aki január óta igazolt versenyzője a szombathelyi klubnak. Szintén a legjobb nyolc közé jutott az SZDCSE mindössze 12 éves sárvári utánpótlás-játékosa, Csóka Dániel, aki két évvel ezelőtt magyar bajnok volt. Ezúttal az 5. helyen végzett.

Szombaton rendezték a 2020/2021-es Dreher Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság utolsó, kilencedik fordulóját, amelyre 103 férfi és 15 női versenyző adta le nevezését. A nívós mezőnyben nem sikerült bejutnia az SZDCSE játékosainak a legjobb 32 közé. A férfiak döntőjében azonban így is volt szombathelyi érdekeltségű versenyző, hiszen korábban az SZDCSE csapatát erősítette az a Székely „Penge” Pál (Arany Bikák Darts SE), aki 3:1-re múlta felül Kovács Patrikot (Sport DC) – utóbbi végül veresége ellenére magyar bajnok lett. A hölgyek mezőnyében Kállay Eszter és Korpics Brigitta mérettette meg magát hazai színekben, erős ágra kerültek, így céljuk a tisztes helytállás volt, ami sikerült is. A bajnokság utolsó fordulóját végül Ölei Annamária (Győri Darts Club Sport­egyesület) nyerte, az összetett pontok alapján azonban Erdei Nóra (Phoenix Darts Sport Egyesület) emelhette magasba a bajnoki trófeát.

A vasárnapi Dreher Steel Egyéni Magyar Kupában a legjobb 16 közé jutott a szombathelyiek közül Kámán Lehel és Németh Albert. Előbbit Jagicza Gábor (Phoenix Darts Sport Egyesület), utóbbit pedig Vida Mihály (Hírös Hunok Darts Club) búcsúztatta. A döntőt Kovács Patrik és Borbély András vívta – a rendkívül szoros csatát végül az esélyesebb, friss magyar bajnok Kovács nyerte 11:10-re. A hölgyeknél pedig Ihász Veronika nyerte 9:1-re a finálét Ölei Annamária ellen.

A Magyar Kupával párhuzamosan rendezték meg a szabadidőkártyás versenyt 17 induló részvételével, akik közül a 12 éves zalaegerszegi Ebedli Norbert győzött, a második pedig a Szombathelyi Darts Club SE versenyzője, Hicz András lett.

– A sok munkát figyelembe véve azt gondolom, hogy elégedettek lehetünk, szép számban tudtunk indulni a megmérettetéseken, legnagyobb megelégedésünkre ifistáink is várakozásainknak megfelelően szerepeltek – fogalmazott Csóka András, a társrendező Szombathelyi Darts Club SE elnöke. Balázs Gábor, a Magyar Darts Szövetség elnöke sikerként könyvelte el a szombathelyi dartshétvégét. A hazai szövetség első embere egyúttal köszönetet mondott a szervezőknek, hogy Szombathely idén is befogadta a háromnapos rendezvényt.

Kiemelt képünkön: Közel félezer dartsos fordult meg a sportkomplexumban hétvégén

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában