Kézilabda

2021.10.28. 07:10

Döntetlennel zárult az SZKKA–Kinizsi-derbi – Tovább robognak az NB II.-es büki kézisek

Sütő Dániel

Büki TK–BDSE Nemesvámos 31-19 (13-11). Bük, 100 néző, NB II.-es női kézilabda- mérkőzés, vezette: Gilitsch, Székely.

Büki TK: Büki, Szűcs (kapusok), Szabó D. 8, Szabó N. 2, Tóth 3, Gősi 9, Tamási, Marton 4, Szabó 1, Kelemen 1, Szekér 1, Megyeri, Tar-Pukler 2. Vezetőedző: Baranyai Enikő. Szoros mérkőzést játszott a két csapat, ám a Bük 16 perccel a vége előtt állva hagyta ellenfelét 20-19 után. Így megérdemelten tartotta otthon a két bajnoki pontot.

Celldömölki VSE–KK Ajka 29-32 (13-15). Celldömölk, 50 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Marosi, Pap.

CVSE: Tömő – Győrvári, Szomorkovits 5, Freiberger 2, Szecsődi 8, Bagics 2, Doncsecz 6. Csere: Balogh, Geiger, Győrvári, Horváth 4, Marton, Németh, Nyári 1, Pup, Szekeres 1. Edző: Salamonné Csótár Adrienn. A mérkőzést a vendégek kezdték jobban, majd átvette a játék irányítását a Celldömölki VSE. A vasiaknak azonban nem sikerült stabilizálniuk a játékukat, helyzeteik értékesítésében többször is hibát vétettek, így nem tudtak ellépni a győriektől. A félidő további részében a vendégek ismét magukhoz ragadták a mérkőzés irányítását, és egy-két gólos előnyüket a szünetig meg is őrizték. A második játékrész 41. percében egyenlített a Celldömölk (20-20), és lehetősége volt fordítani is, azonban kettős emberhátrányba kerülve nem tudtak vezetést szerezni a vasiak, így a vendégek két ponttal utazhattak haza.

Sárvárfürdő Kinizsi– Szombathelyi KKA U22 23- 23 (14-15). Sárvár, 200 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Papp, Uhrin.

Sárvár: Jurik – Vajda 4, Jenőfi 4, Barcza 6, Soós 4, Cser 2, Szemes 1. Csere: Varga, Lőrincz (kapusok), Horváth I. 1, Bognár 1, Gerencsér, Dávid, Farkas, Horváth D. Edző: Pupp Adél.

SZKKA: Németh Ja., Christe (kapusok), Török, Juhász, Ihász, Németh Jú., Marton, Lakatos 1, Kadlicsek 4, Szmolek 4, Pál, Lékai, Kuglics 1, Forgács 13. Edző: Skoda Bence. A vártnak megfelelően, nagy taktikai csatát hozott a mérkőzés. Az akarattal nem volt gond, ám mindkét oldalon sok hiba adódott, és voltaképpen egyik csapat sem tudta ráerőltetni az akaratát a másikra. Szünet után sem változott a játék képe, hol az egyik, hol a másik gárda vezetett egy góllal. Az utolsó hat percben már nem esett találat, így a játék összképe alapján igazságos döntetlen született. Pupp Adél: Izgalmas mérkőzést láthatott a szépszámú publikum, igazságtalan lett volna, ha bármelyik csapat vesztesként hagyta volna el a küzdőteret. Skoda Bence: A lányok nagyon jó felfogásban kézilabdáztak, de sajnos a végjátékban nem sikerült támadásban azt a pluszt hozzátenni, amivel eldönthettük volna a mérkőzést. Tanulunk belőle, és dolgozunk tovább.

Alsóörs SE–Szombathelyi Egyetemi SE 28-34 (13-18). Alsóörs, 32 néző, NB II.-es férfi kézilabda-mérkőzés, vezette: Szászfai, Tasnádi.

SZoESE: MERKLI, Szoták (kapusok), Pálóczi M. 1, LANG 12, Salamon 2, HORVÁTH KONRÁD 5, SÓTONYI 3, HERTELENDY 8. Csere: Vincze 3, Gál, Szabó, Pálóczi D. Edző: Ernst Attila. Mindenképpen győzelmi elvárásokkal utazott a SZoESE csapata Alsóörsre, ahol a hazai együttes sokat erősödött tavaly óta. Kemény védekezés és jó kapusteljesítmény jellemezte a mérkőzés első húsz percét, és a támadójáték is olajozottan működött vendégoldalon. A félidő utolsó tíz percében a pihentetések miatt egy rövidebb hullámvölgybe kerültek a szombathelyiek, de a félidő utolsó perceire sikerült kellő távolságban tartani maguktól a hazai csapatot. A második félidő kiegyenlítettebb játékot hozott, de a vendégeknél mindig volt egy-egy jó egyéni teljesítmény, ami konzerválta a különbséget, ezáltal a második félidőt is sikerült megnyernie a SZoESE csapatának, amely elkönyvelhette harmadik bajnoki győzelmét.

Kiemelt képünkön: A sárvári Soós Réka (labdával) nagyot küzdött

Ezek is érdekelhetik