Körkép

2021.10.27. 07:54

Futsal: BL-főtáblán a HVSE

Szerdán, csütörtökön és szombaton is pályára lép a Haladás VSE futsalcsapata a Bajnokok Ligájában – a főtáblás mérkőzéseknek Málta ad otthont.

Tóth Gábor

20210601 Szombathely Haladás VSE–MVFC Berettyóújfalu NB I.-es futsalmérkőzés, döntő, második összecsapás Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe Képen: DRÓTH ZOLTÁN

Fotó: VN-archív

A Haladás VSE NB I.-es futsalcsapata története során először lépett ki a nemzetközi porondra, először tehette próbára a tudását a Bajnokok Ligájában. Az albániai selejtezőkörben remekül teljesített: a norvég Utleira gárdáját 5-1- re, a luxemburgi Differdange alakulatát 4-3-ra, míg a házigazda Tirana együttesét 3-2-re győzte le. Ezzel hibátlan mérleggel nyerte meg a csoportját, és jutott fel a Bajnokok Ligája főtáblájára, a legjobb 32 csapat közé – a szombathelyi csapatot egyébként a 28. helyre rangsorolták a mezőnyben.

A sorozat folytatódik, a Haladást az 5. csoportba sorsolták a lengyel Record Bielsko- Biała, a máltai Luxol St. Andrews és a svéd Hammarby IF FF társaságában. A csoport minitornáját Máltán, Gzira városában rendezik október 26. és 31. között. Csak a csoportgyőztes jut tovább az elitkörbe, a legjobb 16 közé. – Ilyen szintű erőpróbán még nem vett részt a csapatunk, komoly kihívás ez számunkra – jelezte Pálmay Tamás, a HVSE futsal szakágvezetője. – Erős ellenfelek várnak ránk, ráadásul négy nap alatt három éles mérkőzést játszunk. Az erőviszonyok a lengyelek csoportgyőzelmét sejtetik, aztán a máltai csapat következik a rangsorban, majd mi, végül a svéd alakulat – legalábbis a papírforma szerint. Alaposan felkészültünk, mindhárom ellenfelünkről tudtunk begyűjteni videós anyagot, statisztikai mutatókat.

A lengyelek erős, magas, mégis gyors, képzett játékosokat vonultatnak fel, tömve vannak lengyel válogatottakkal. Kemény, agresszív futsalt játszanak, a meccs nagy részében igyekeznek nyomás alatt tartani, hibára kényszeríteni ellenfelüket. A máltai alakulat főleg brazil légiósokra épít – látványos, gyors futsalt produkál, kihasználva a futballisták egyéni képességeiben rejlő lehetőségeket. És vélhetően a svéd gárda sem véletlenül jutott fel a főtáblára. Már az is szép teljesítmény, hogy Európa legjobb 32 csapata között jegyeznek minket, de természetesen Máltán nem feltartott kezekkel lépünk pályára: megpróbálunk meglepetést okozni. Nekünk is jó csapatunk van, jó formában vagyunk, együtt van a társaság.

A csapat motivált, a fiúk bizakodó hangulatban vannak. Mindent el fogunk követni azért, hogy ismét méltóképpen képviseljük Szombathely városát, a magyar futsalt! – zárta szavait Pálmay Tamás.

A máltai csoportkör menetrendje, szerda: Record Bielsko-Biala–Hammarby 17.00, Haladás VSE–Luxol St. Andrews 20.00. Csütörtök: HVSE–Record Bielsko-Biala 17.00, Luxol St. Andrews– Hammarby 20.00. Szombat: Hammarby–HVSE 17.00, Luxol St. Andrews–Record Biels ko-Biala 20.00. A Haladás kedden hajnalban kelt útra, Ausztriában, Schwechat repülőterén szállt gépre a küldöttség. A repülő 13 órakor landolt Máltán. A csapat kedden este edzett még egyet a tornának otthont adó csarnokban. A Haladás keretéből a sérült Nagy Kevin hiányzik, és nem bevethető még a sérüléséből lábadozó Milos Simic sem.

Kiemelt képünkön: Gólöröm Haladás-módra. Máltán is nagy szükség lesz a csapatkapitány, Dróth Zoltán (szemből) találataira

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában