Haladás VSE

2021.10.15. 07:00

Junior súlyemelő-ob Szombathelyen – Boros Viktóriának ez az utolsó versenye korosztályában

Október 16-án és 17-én hazánk legjobb korosztályos súlyemelői mérik össze tudásukat a Haladás Sportkomplexumban az idei férfi és női junior súlyemelő országos bajnokságon. A házigazda Haladás VSE nyolc versenyzőt indít.

Sütő Dániel

Boros Viktória aranyérmes lett a junior súlyemelő-Eb-n 20211006 Szombathely Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe

Fotó: Unger Tamás

A Haladás VSE utoljára 2018-ban rendezett felnőtt országos bajnokságot, amit azóta több megmérettetés is követett, köz­tük például a nyugat-­magyarországi tinibajnokság. Junior országos bajnokságnak most első ízben ad otthont Szombathely.

– Szervezési szempontból óriási kihívás előtt állunk, hiszen két napon át láthatjuk vendégül az ország legjobb, legeredményesebb juniorkorú versenyzőit – nyilatkozta Márkus Erzsébet, a Haladás VSE súlyemelő-szakosztályá­nak ve­zetője. Huszonnyolc egyesület jelezte részvételi szándékát, összesen 95 nevezés érkezett a versenyre. Tíz-tíz súlycsoportban indulnak majd a férfi és női sportolók.

– Voltaképpen azért is hoztam Szombathelyre a junior országos bajnokságot, mert a szakításban friss Eb-győztes Boros Viktória ezzel búcsúzik ettől a korosztálytól és kerül eggyel feljebb, az U23-asok mezőnyébe. Tőle mindenképpen aranyéremre számítok, de mellette azért még várok kiemelkedő eredményeket – fogalmazta meg várakozásait Márkus Erzsébet. – Titkon azt remélem, hogy Papp Géza is minél fényesebb éremmel zárja a versenyhétvégét, de ugyanezt elmondhatom Hegedüs Milánról és Darabos Sáráról is – tette hozzá a szakosztályvezető.

A Haladás VSE súlyemelő-­szakosztálya nyolc versenyzőjét nevezte a junior országos bajnokságra: Darabos Sárát (59 kg), Molnár Kingát (71 kg), Darabos Jázmint (76 kg), Boros Viktóriát (87 kg), Takács Szeli­nát (+87 kg), Pálvölgyi Istvánt (96 kg), Papp Gézát (102 kg) és Hegedüs Milánt (109 kg).

A kétnapos viadal szombaton 10 órakor kezdődik a Haladás Sportkomplexumban.

Kiemelt képünkön: Az éremhalmozó Boros Viktória az U23-asok mezőnyébe kerül

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában