Verseny

2021.10.14. 07:00

Kőszegi aranyérem a triatlon-Eb-ről

A Kőszegi Triatlon és Úszó Klub versenyzője, Hóbor Zalán csapatban ifjúsági Európa-bajnoki címet szerzett.

Pum András

Fotó: VN/Kőszegi Triatlon és Úszó klub

Tavaly a koronavírus-járvány miatt elmaradt, az idén már megrendezték a törökországi Alanyában az ifjúsági triatlon- Európa-bajnokságot. A Kőszegi Triatlon és Úszó Klubot Hóbor Zalán képviselhette a válogatottban. Az indulókat, 3-3 fiút és lányt az elődöntőbe osztották, ahonnan futamonként az 1–9. helyezett, valamint a rajtuk kívül három legjobb időt elérő versenyző jutott a 30-as döntőbe. Hóbor Zalán a harmadik futamba került. A táv 500 m úszás, 13,6 km kerékpározás, 3,3 km futás volt. Zalán jó úszás után első helyen jött ki a vízből, majd egy négyfős élbolyban tekert, végül a futás végén a negyedik, biztos továbbjutó helyen ért célba. A döntőben az úszóés kerékpáros táv csökkent az elődöntőhöz képest (300 m úszás, 8,3 km kerékpár, 3,3 km futás), ez nem jött jól a kőszegi sportolónak, mert mindkét számban jó formában volt a mezőnyhöz képest. Hóbor a döntőben is a mezőny elejével jött ki a vízből. A kerékpáron egy 14 fős boly alakult ki, de hamarosan 27 főre duzzadt a létszám.

Zalánnak kidőlt a depóeleme, így vissza kellett állítania a kerékpárját, ami azzal járt, hogy a sor végén jött ki a depóból. A futás során egyre feljebb jött, végül 11. helyen, a magyarok közül másodikként ért célba, ami egyúttal azt is jelentette, hogy negyedmagával képviselhette Magyarországot a mixváltó-Európa-bajnokság fináléjában. Az utolsó versenynapon tehát Nádas Romina, Hóbor Zalán, Dobi Lili, Trungel-Nagy Kolos öszszetételű magyar csapat állt rajthoz. A váltó minden tagja nagyszerűen versenyzett, olyannyira, hogy a csapat végül mindenkit maga mögé utasítva Európa-bajnoki címet szerzett.

Kiemelt képünkön: Az Európa-bajnok csapat – jobbról a második Hóbor Zalán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában