2. forduló

2021.10.20. 07:00

Riga–Falco KC: folytatódik a kosárlabda Bajnokok Ligája

A kosárlabda Bajnokok Ligája 2. fordulójában a Falco KC Szombathely a lett VEF Riga vendégeként lép pályára szerdán 18 órakor.

Tóth Gábor

20210907 Szombathely Falco KC (sárga mez) - Kecskeméti TE-Duna Aszfalt (lila mez) férfi felnőtt kosárlabda edzőmérkőzés Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe VN Képen: BENKE SZILÁRD (11)

Fotó: Unger Tamás

A Falco a BL nyitófordulójában 83-78-ra gyűrte le a vendég görög Athént. A Riga az olasz Treviso otthonában lépett pályára, szintén szoros csatát vívott, de 85-91 arányban alulmaradt. A Riga a 14 csapatot felvonultató észt-lett bajnokságban az 5. helyen áll, három győzelemmel, egy vereséggel. A Falco soros ellenfele nyolcszoros lett bajnok, a jelenlegi keretében a nyolc lett játékos mellett négy amerikai és egy finn légióst vonultat fel. Érdekesség, hogy a Rigát erősíti a Falco és az Alba Fehérvár korábbi játékosa, Ronald Curry – aki a szombathelyi csapattal a 2018/2019-es szezonban bajnokságot nyert. A szombathelyi együttes nagy formában, veretlenül várja az összecsapást, hiszen az AEK Athén elleni BL-diadal mellett mind hét bajnokiját megnyerte, természetesen vezeti az NB I.-es tabellát.

– Nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen ellenfelünk a nemzetközi szinten is tapasztalt, ütőképes csapatnak számít. Minőségi, patinás klub lát minket vendégül, tiszteletet parancsoló eredményekkel, történelemmel – fogalmazott Milos Konakov, a Falco KC mestere. – A Rigánál régóta ugyanaz az edző, ugyanaz a szakmai stáb dolgozik. Ez folyamatos építkezésre ad lehetőséget. Ennek megfelelően a Riga évről évre erősödik, fejlődik – a játéka, a taktikája a hazai és a nemzetközi porondon is működik. Erős, gyors, fizikális csapat. Nagyon kell ügyelnünk arra, hogy megállítsuk riválisunk gyors támadójátékát, ne engedjünk neki könnyű kosarakat, felállt védelem elleni játékra kényszerítsük. Sok párharca, erős tempóra számítok. A hazaiaknál elsősorban a mezőnyemberek a pontfelelősök, több kiváló dobójuk van, rájuk külön figyelnünk kell. Alaposan felkészültünk, készen állunk az összecsapásra. Az előző két bajnokinkon gyakoroltunk olyan taktikai elemeket, amelyeket a Riga ellen viszont szeretnék látni a csapattól. Teljes csapattal utazunk. Szeretnénk egy jó mérkőzést játszani, a legjobbunkat nyújtani. Minél tovább meccsben maradunk, annál nagyobb esélyünk van egy szoros végjátékra, egy esetleges bravúros győzelemre.

A Falco már kedden hajnalban útra kelt. Bécsben szállt repülőre, 14 óra körül landolt Rigában. Kedden este már edzett is egyet a csapat az ellenfél 12 500 néző befogadására alkalmas csarnokában. És szerdán délelőtt is vár még egy dobóedzés a sárga-fekete társaságra. Úgy tűnik, hogy a szombathelyi csapat nem marad magára Rigában sem, több szurkolója is elkíséri Lettországba.

Friss hír a Falco háza tájáról, hogy megjelent az európai kosárlabda-szakportál, az eurobasket.com legújabb 100-as listája – a lista öthetente frissül. A rangsorban elfoglalt helyezést a hazai porondon és az európai kupákban elért eredmények alapján határozzák meg. A Falco az előkelő 27. pozícióban szerepel. A szombathelyiek BL-ellenfelei közül a Treviso a 38., a Riga a 95., míg az első fordulóban legyőzött AEK Athén nem fért fel a 100-as listára. Ilyen magas helyezést magyar csapat még nem ért el. Másik magyar szereplő a listán a Szolnoki Olajbányász csapata, a bajnoki ezüstérmest a 76. pozícióba rangsorolták.

Kiemelt képünkön: Benke Szilárdra – és társaira – kemény, hajtós összecsapás vár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában