Beharangozó

2021.11.16. 18:34

BL: Falco KC–Treviso – Nagy lépést tehet a továbbjutás felé a vasi együttes

A kosárlabda Bajnokok Ligája negyedik fordulójában a Falco KC Szombathely az olasz Treviso együttesét fogadja szerdán 18 órakor.

Tóth Gábor

Benke Szilárd (labdával) az olaszországi Bajnokok Ligája-mérkőzést kénytelen volt kihagyni – most számíthat játékára a csapat

Fotó: Cseh Gábor

A Falco nagy formában van, nagyon úgy tűnik, hogy hazai porondon nem lehet megállítani – mind a 11 bajnokiját megnyerte, listavezetőként várja a pontvadászat folytatását. A Bajnokok Ligája csoportkörét is remekül, két győzelemmel kezdte: a görög Athént hazai pályán (93-78), a lett Rigát idegenben (80-74) verte el. Szezonbeli egyetlen vereségét azonban éppen Olaszországban, a Treviso vendégeként szenvedte el, november 3-án 60-68 arányban maradt alul – a nyolcpontos vereség azonban nem tűnik ledolgozhatatlan hátránynak.

Benke Szilárd (labdával) az olaszországi Bajnokok Ligája-mérkőzést kénytelen volt kihagyni – most számíthat játékára a csapat
Fotó: Cseh Gábor

A Treviso egyébként nemzetközi porondon hibátlan, mind a három mérkőzését megnyerte, a csoport élén áll. Az olasz első ligában azonban kicsit döcög a szekér, nyolc meccséből „csak” ötöt nyert meg, de így is negyedik a 16 csapatot felvonultató tabellán. Fontos BL-mérkőzés vár a szombathelyi csapatra, ha ugyanis győzelmet arat, akkor nagy lépést tesz a továbbjutás felé. – Elég frissek az emlékek ellenfelünkről, hiszen alig két hete játszottunk egymással – mondta Milos Konakov, a Falco KC Szombathely mestere.

– Olaszországban érdekes csatát vívtunk, voltak periódusai a meccsnek, amikor jól teljesítettünk – de vétettünk hibákat is, amiért vereséggel bűnhődtünk. Alaposan kielemeztük azt a mérkőzést, tudjuk, hogy mely játékelemekben kell javulnunk, miben kell változtatnunk ahhoz, hogy eredményesebbek legyünk. De a saját stílusunkhoz megpróbálunk ragaszkodni: határozott, kemény védekezést szeretnék látni a csapatomtól, valamint labdaszerzéseket, gyors támadásokat. Biztos vagyok benne, hogy ismét kemény, kiélezett mérkőzést vívunk a Trevisóval, és persze fizikálisan ismét kimerítő csatára számítok. De most teljes kerettel várjuk ellenfelünket, ráadásul minden játékosom százszázalékos állapotban van – ez Olasz országban korántsem volt így. Jó formában vagyunk, jól teljesítettünk az elmúlt időszakban, a csapatom motivált, ráadásul számíthatunk majd a közönségünk támogatására – bizakodva várom a mérkőzést!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában