Beharangozó

2021.11.29. 11:30

Hétfő esti rangadó: Kecskeméten lép pályára a Haladás

A labdarúgó NB II. 18. fordulójában hétfőn 20 órai kezdéssel (Tv: M4 Sport) az ötödik Szombathelyi Haladás a negyedik helyen álló Kecskeméti TE vendége lesz.

Pum András

Csilus Tamás a vasiak egyik legjobb teljesítményt nyújtó játékosa

Fotó: Unger Tamás

Rangadót rendeznek a Széktói Stadionban: a bajnokság két meglepetéscsapata csap össze a tévé kamerái előtt. Az egykor szebb napokat megélt kecskemétiek az NB III.-ból jutottak fel nyáron, és ugyan a nyitányon hazai pályán 3-2-re kikaptak a Budaörstől, ezt követően 13 fordulón keresztül veretlenek maradtak. Idegenben például 1-1-es döntetlent játszottak a mezőny két legtehetősebb csapatával, a Vasassal és a Diósgyőrrel.

Érdekesség, hogy a Hírös-városiak mindössze két meccsen – Soroksár 5-2, Ajka 3-1 – szereztek kettőnél több találatot. A legutóbbi fordulóban meglepetésre 1-0-ra kikaptak a sereghajtó Tiszakécske vendégeként úgy, hogy piros lap miatt a hazaiak a 65. perctől tíz, majd a 81. perctől már csak kilenc emberrel játszottak – kettős emberelőnyben sem tudott gólt szerezni a két büntetőt is elhibázó Kecskemét. Szabó István együttesének 17 forduló alatt ez volt a harmadik veresége.

Csilus Tamás a vasiak egyik legjobb teljesítményt nyújtó játékosa
Fotó: Unger Tamás

Ami a játékosállományt illeti, a kecskemétiek erőssége az egységes csapatjáték, kevés úgymond neves játékos található keretükben. Ilyen például a házi góllövőlistát nyolc találattal vezető korábbi Honvéd-csatár, Lukács Dániel. A támadó egyébként a tiszakécskei meccsen nem lépett pályára. Ismerős arc a nem olyan régen még Szombathelyen futballozó hórihorgas támadó, Tóth Barna. A 26 éves csatár öt gólnál jár a bajnokságban.

Ami a Haladást illeti, a szombathelyiek legutóbbi két bajnokijukat – Vasas 0-1, Siófok 1-2 – elbukták. Ennek ellenére a zöld-fehérek továbbra is az élboly tagjai, továbbra is a feljutásra esélyes csapatok egyike Németh Szabolcs együttese. A vasiak az utóbbi hetekben két tévés rangadót vívtak, a Diósgyőr (0-2) és az előbb említett Vasas ellenit is elveszítették. A Haladás-drukkerek abban bíznak, hogy a harmadik tévés rangadón eredményesebben szerepelnek. Mindenesetre a csapatavédekezéssel továbbra sincs nagy probléma, holtversenyben még mindig a legkevesebb gólt (11) kapták a vasiak. A támadójáték viszont nem az igazi.

– Sajnos az elmúlt két mérkőzésünk, a Vasas elleni idegenbeli és a Siófok elleni hazai meccs nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna – mondta Németh Szabolcs, a Haladás vezetőedzője. – De itt a következő meccs, a következő lehetőség, hogy javítsunk. Szerencsére az elmúlt fordulóban úgy alakultak az eredmények, hogy ott maradtunk az élbolyban, lőtávolságban vagyunk. Azt gondolom, hogy amit eddig a csapattal elértünk, az nagyon pozitív.

Bízom benne, hogy hétfő este visszatalálunk a helyes útra és elhozzuk Kecskemétről a három pontot. A Kecskemét fizikálisan nagyon erős csapat, jó, kombinációs futballt játszik, a támadózónában nagyon sok beadással próbálkozik ellenfelünk. Az előző, tiszakécskei mérkőzésen 29 beadást számoltunk össze, ami ebben az osztályban is extrém soknak számít. Ha ezeket sikerül levédekeznünk és tudjuk hatástalanítani, akkor kapott gól nélkül megússzuk a meccset. Amennyiben a támadójátékunk feljavul, helyzeteinket pedig kihasználjuk, akkor győztesen jövünk haza. Sajnos nagyon sok hiányzónk lesz: Szekér Ádám, Devecseri Szilárd, Délczeg Gergő, Tóth Máté, Kállai Kevin sérült, Németh Milán és Kiss Bence pedig eltiltott. Úgyhogy akik eddig kevesebb szerepet kaptak, itt a lehetőség, hogy bizonyítsanak.

A Kecskemét elleni bajnokit követően idén még két mérkőzés vár a vasiakra. Mocsiék vasárnap a Szolnokot, egy héttel később pedig a Pécset fogadják a Haladás Sportkomplexumban. Mindkét összecsapás 17 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában