Labdarúgás

2021.11.10. 07:00

Megyei II. osztály: gálázott az Újperint, nagyot játszott a Gyöngyöshermán-Szentkirály is – fotók

A 13. forduló mérkőzéseivel folytatódott a küzdelem a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság északi és déli csoportjában. Több összecsapáson kiszakadt a gólzsák: 11-szer talált kapuba az Újperint, hétszer a Gyöngyöshermán. Gencsapátiban bukta el hibátlan mérlegét az éllovas Csepreg.

Kelemen Attila, Tóth Gábor

Északi csoport

Gencsapáti–Csepreg 1-1 (0-1). Gencsapáti, vezette: Szabó B.

Gencsapáti: Horváth Gy. – Janzsó, Petrőczi, Mester, Dancs, Baranyai, Bokor, Egyed (Tóth B.), Lőrincz (Horváth Á.), Kovács G. (Németh T.), Tar.

Csepreg: Jakatics – Kótai, Steiner M., Tájmel (Merk), Kossuth, Pócza, Nika B., Nagy D., Lukács (Nika M.), Steiner C., Németh O. (Simon).

Gólszerzők: Lőrincz, ill. Steiner C.

Kiállítva: Steiner C. (56., Csepreg).

A bajnokságban eddig százszázalékos vendégek kicsit talán lenézték a hazaiakat, és azt hitték, hogy az első félidőben szerzett góljuk elég lesz a három ponthoz. A hazaiak azonban a második félidőben – igaz, már emberelőnyben – egyenlítettek, nem érdemtelenül. A csepregi együttes a végén mindent megpróbált a győzelem érdekében, de a házigazda szervezett játékkal megőrizte az egy pontot.

 

Uraiújfalu–Sé Honvéd 1-2 (0-2). Uraiújfalu, 50 néző, vezette: Molnár T.

Uraiújfalu: Horváth B. – Szabó M., Varga Zs. (Kovács G.), Gallen, Szabó B., Tóth D., Kollárits, Németh B., Agg (Gáspár), Fehér, Keszei (Simon).

Sé: Földi – Szalay, Séfer, Kiss B. (Nemes), Kovács K. (Nárai), Werderits (Rada), Boldizsár, Bogyai (Nyári), Fich­tacher, Vándori, Uri.

Gólszerzők: Varga Zs., ill. Kovács K., Boldizsár.

A meddő mezőnyfölényben futballozó, 11-est is elpuskázó hazaiak hibáit a Sé büntette, és elvitte a három pontot. Az Uraiújfalu játékosai talán Merseváton hagyták a góllövő cipőket...

Sitke–Újperint 2-11 (1-3). Sitke, 30 néző, vezette: Szabó I. Z.

Sitke: Bertalan – Imre Gá. (Borbély), Lakatos (Horváth G.), Papp B. (Bagoly), Tóbiás, Dunai A., Imre Ge., Savanyó (Horváth B.), Teveli (Sulyok), Németh M., Dunai M.

Újperint: Biró (Balaton) – Márk (Fábián), Kovács Zs., Sásdi, Horváth D., Reseterits (Németh P.), Horváth M., Egyed, Kovács A. (Polhammer), Hazafi, Tóth M.

Gólszerzők: Dunai A., Imre Gá., ill. Polhammer (3), Kovács A. (2), Reseterits (2), Egyed (2), Horváth M., Tóth M.

Széteső játék, rossz felfogás jellemezte a hazaiakat. A vendégek pedig köszönték szépen, és éltek a lehetőséggel. Az újperinti csapatban mindenki jó teljesítményt nyújtott.

Kemenesalja–Alsóújlak 3-2 (0-2). Vönöck, 100 néző, vezette: Busi L.

Kemenesalja: Bakos – Szakál, Belegrai, Dobson, Berecz, Czöndör, Bándoli (Kóbor), Péter, Őri, Varga R. (Bodor), Ambrus.

Alsóújlak: Szőnye – Gampel, Káldi I. (Hancz), Varga K., Varga Á., Varga N. (Rónafalvi), Káldi M. (Papp A.), Ódor, Ország (Toldi), Nagy Z., Varga R.

Gólszerzők: Berecz, Péter, Czöndör, ill. Varga R. (2).

Egy jól felkészített, kellemetlen stílusban futballozó ellenfelet fogadott a Kemenesalja. A hazaiak az első fél­időben gyengén futballoztak, több hibát is elkövettek, ezek közül kettőt góllal büntetett a vendég. A szünetben aztán rendezte sorait a házigazda, a második félidőben már sokkal jobban játszott, és megérdemelten fordított. A hazai csapatban mindenki jó teljesítményt nyújtott.

Szeleste-Pósfa–Bozsok 3-4 (1-0). Szeleste, vezette: Kedves R.

Szeleste-Pósfa: Kovács M. – Pethő, Tokaji, Szele, Fülöp, Riba, Tóth R., Szabó B. (Ódor), Varga M., Földi, Horváth L. (Gál).

Bozsok: Szenteleki – Bigner, Kratochwill, Kalmár, Nagy Zs. (Szalai), PÁL (Iker), Dévényi (Dobány Patrick), Kovács P., Hankó (Pónácz), Kiss M., MARTI.

Gólszerzők: Fülöp (2), Tokaji, ill. Kratochwill, Dobány Patrick, Hankó, Pál.

A tartalékos hazai csapat megnehezítette a Bozsok dolgát. A szelestei gárda helyzetei azonban kimaradtak – a döntetlen talán igazságosabb eredmény lett volna.

Söpte–Elektromol Spari 2-1 (1-0). Söpte, vezette: Boda Gy.

Söpte: Márffi – Udvardi, Németh Ma., Kovács E., Rómer, Léhmann, Horváth B. (Mester), Koronczai, Vámos, Varga A., Fogl (Koszokovits).

Spari: Horváth G. – Varsányi, Fülöp, Kovács T., Tóth Zs., Pados, Tóth A., Németh V., Schmidt, Németh R., Nyári.

Gólszerzők: Németh Ma., Rómer, ill. Tóth Zs.

A hazai csapat jól kezdte a mérkőzést, azonban a ziccerek kimaradtak, és egészen a félidő hajrájáig kellett várni a vezetés megszerzésére, ekkor Rómer talált közelről a hálóba. A második félidőben a meddő hazai fölény ellenére a Spari szögletből egyenlített a 75. percben Tóth révén. Az utolsó negyedórában a söptei csapat mindent megtett a három pont megszerzéséért, és Németh Martin fejesével az utolsó percben szögletből sikerült bevenni a vendégek hálóját. A sportszerű mérkőzésen a szervezett és lelkes vendégek közel álltak a pontszerzéshez a sok hibával játszó, de küzdeni tudásból jelesre vizsgázó hazaiak ellen.

Pecöl–Conoil Mersevát 4-1 (2-1). Pecöl, 100 néző, vezette: Rácz P.

Pecöl: KOLLARICS – Szemes Z., Gyürü, OSZKÓ, Illés, Hóbor, Németh I. (Németh Á.), Balázs (Pálfi), KÁMÁN, Horváth B., Iszak (Szemes B.).

Mersevát: Patyi – Gönye, Pethő (Borbács), Csite, Győrvári, Dénes B., Varga A. (Gáncs), Takács (Dénes M.), Pásti, Balogh P., Nagy Á.

Gólszerzők: Kámán, Németh Á., Oszkó, Illés, ill. Pethő.

A hazai csapat ezúttal a megszokottnál gyengébben futballozott, de így is magabiztosan gyűjtötte be a három pontot a jól küzdő, sportszerű Mersevát ellen. A csapatok kiváló bíráskodás mellett futballozhattak.

A 14. forduló menetrendje, szombat, 13.30: Kemenesalja–Gérce-Vásárosmiske. Vasárnap, 13.30: Újperint–Uraiújfalu, Sé Honvéd–Pecöl, Conoil Mersevát–Söpte, Elektromol Spari–Gencsapáti, Csepreg–Szeleste-Pósfa, Bozsok–Alsóújlak.

Déli csoport

Tutitextil-Körmend VSE–Tanakajd 5-3 (2-2). Körmend-Horvátnádalja, 100 néző, vezette: Monostori I.

Körmend VSE: Sály – Velekei, Papp P., Horváth Á., Popovics, Törő, Horváth D., Petrovics, Jóna, Vilics (Szatmáry), Szakasics.

Tanakajd: Marcz L. – Svób, Kölkedi, Marcz G., Marcz D. (Kovács G.), Neubauer, Pál, Kalmár, Filakovszky (Varga M.), Marcz M., Könczöl (Nagy K.).

Gólszerzők: Velekei (2), Horváth Á., Popovics, Vilics, ill. Kalmár, Könczöl, Marcz G.

Kiállítva: Horváth D. (56., Körmend VSE).

Egy mezőnyben jól futballozó, jól harcoló ellenfelet győzött le megérdemelten a házigazda. Ráadásul úgy kerekedett ellenfele fölé, hogy a második félidő nagy részében kénytelen volt emberhátrányban játszani.

Gyöngyöshermán-Szentkirály–Rum 7-3 (3-0). Szombathely, vezette: Rácz P.

Gyöngyöshermán-Szentkirály: Szabó B. – Horváth Á., Bihun, Kis (Szabó A.), Hegedűs, Németh Sz., Bazsó (Nagy T.), Kopácsi, Séfer, Balázs (Kondor), Tima.

Rum: Lepár – Horváth T., Tárkányi, Preiczer, Molnár M., Molnár R., Baranyai, Koronczai, Leitgeb, Horváth Á., Pásti.

Gólszerzők: Németh Sz. (2), Bazsó (2), Kondor, Kopácsi, Balázs, ill. Horváth Á. (3).

A tabellán csupán a gólkülönbség választotta el egymástól a két csapatot, így izgalmas mérkőzés volt várható. Kiváló formát mutatott a hazai csapat, érezhető volt, hogy nem lehet megállítani. Igazolva ezt, már az első félidőben 3-0-ra vezetett a Gyöngyöshermán. A második félidő kiegyenlítettebb játékot hozott, mindkét oldalon potyogtak a gólok. Azonban a hazai együttes ezúttal valóban verhetetlen volt, nagyszerű csapatjátékkal, magabiztosan győzött 7-3-ra a jól küzdő Rum ellen.

Csákánydoroszló–Horváth Ranch Kft. Nádasd 2-1 (1-0). Csákánydoroszló, 300 néző, vezette: Bedi T.

Csákánydoroszló: Baba – Kolosits, Danyi, Draskovics (Lónai), Makai, Pandur, Dedics, Sárközi (Kósa), Albert, Takács, Urbán (Gérnyi).

Nádasd: Rejtli – Pálmai (Szabó Z.), Varga M. (Meskó Á.), Kalamár, Meskó M., Tuboly, Németh Bo., Burka (Varga K.), Németh Be., Meskó E., Gerencsér (Csenterics).

Gólszerzők: Makai, Kolosits, ill. Németh Be.

Kiállítva: Meskó E. (83., Nádasd), Németh Be. (85., Nádasd).

A szomszédvári rangadó küzdelmes mérkőzést hozott, végül a szerencsésebb csapat gyűjtötte be a fontos három pontot.

Lorry GM Kft Szarvaskend–Szentpéterfa 2-0 (1-0). Szarvaskend, 100 néző, vezette: Bagoly G.

Szarvaskend: Esztergályos – Velekei, Csillag (Dobos), Jóna, Németh T., Földes, Nagy Á., Somogyi (Nagy Á.), Kis-Nemes, Kopfer, Wolf.

Szentpéterfa: Páll – Török, Horváth V., Skrapits, Garger, Farkas H., Wágner R., Gaál, Jurasits, Frányi (Wágner Sz.), Hoós (Baranyai).

Gólszerző: Jóna (2).

A hazai csapat jól kezdte a mérkőzést, a 10. percben már a harmadik helyzetét dolgozta ki, ezt gólra is váltotta Jóna révén. Ezután jobbára mezőnyben folyt a játék, a kapuk nem forogtak veszélyben. A második játékrészben is gyűrték egymást a felek, és tizenegyesből növelte előnyét a Szarvaskend. Összességében a hazaiak győzelme megérdemelt a tartalékos, de jól küzdő, sportszerű Péterfa ellen.

Rábatótfalu–Bajánsenye 2-3 (1-3). Szentgotthárd-Rábatótfalu, 80 néző, vezette: Elek T.

Rábatótfalu: Szukics – Náricza, Keresztúri (Domján), Sütő, Szakács, Falb (Horváth M.), Düh, Kovács Á., Kóczán L., Sulics, Kóczán P. (Pukhely).

Bajánsenye: Kalamár – Bacsák, Vörös, Kucsera, Horváth B., Hodács, Stunya (Simon), Bakó, Fábián, Kovács I., Horváth Z.

Gólszerzők: Kóczán L., Sütő, ill. Horváth B., Horváth Z., Stunya.

A hazaiak gyengén kezdték a mérkőzést, ezt kihasználva a vendégek gyorsan 3-0-s előnyre tettek szert. A folytatásban, főleg a második félidőben a Rábatótfalu már jobban futballozott, jól küzdött, vissza is jött meccsbe, szorossá tette a hajrát, de egyenlíteni már nem tudott.

Telekes Medosz–Vasszécseny 2-4 (0-1). Telekes, vezette: Farkas G.

Telekes: Osvald N. – Németh T., Németh M., Blaskovics (Görcsi P.), Czövek, Osvald M., Kónya, Vincze, Büki, Osbáth, Görcsi D.

Vasszécseny: Joó – Szalay Cs., Viszked, Márok, Bori (Szalai D.), Orsós, Balikó, Sásdi, Pungor (Farkas B.), Maczek, Fritz (Gombkötő).

Gólszerzők: Görcsi P., Görcsi D., ill. Szalay Cs. (2), Viszked, Márok.

Kiállítva: Osvald N. (93., Telekes).

A 14. forduló menetrendje, szombat, 13.30: Bajánsenye–Gyöngyöshermán-Szentkirály. Vasárnap, 13.30: Tanakajd–Telekes Medosz, Horváth Ranch Kft. Nádasd–Tutitextil Körmend VSE, Pinkavölgye-Felsőcsatár–Rábatótfalu, Rum–Lorry GM Kft Szarvaskend, Szentpéterfa–Őriszentpéter.

Kérjük a csapatvezetőket, hogy a tudósításokat küldjék el a [email protected] e-mail-címre.

Kiemelt képünkön: A Gencsapáti alaposan meglepte a Csepreget (1-1)

Fotó: Unger Tamás

Északi csoport

1.

Csepreg

12

11

1

0

58

-

5

34

2.

Söpte

12

10

0

2

38

-

16

30

3.

Bozsok

12

9

1

2

35

-

14

28

4.

Kemenesalja

13

6

4

3

28

-

25

22

5.

Alsóújlak

12

7

0

5

33

-

19

21

6.

Pecöl

12

6

2

4

33

-

26

20

7.

Gencsapáti

12

6

1

5

20

-

24

19

8.

Gérce-Vásárosm.

12

6

0

6

35

-

26

18

9.

Uraiújfalu

12

6

0

6

23

-

20

18

10.

Újperint

12

4

2

6

33

-

34

14

11.

Szeleste-Pósfa

12

4

2

6

23

-

27

14

12.

12

3

2

7

23

-

29

11

13.

Mersevát

12

3

1

8

18

-

39

10

14.

Spari

12

2

0

10

14

-

50

6

15.

Sitke

13

0

0

13

12

-

72

0

Déli csoport

1.

Csákánydoroszló

12

10

1

1

51

-

22

31

2.

Szarvaskend

11

8

1

2

35

-

16

25

3.

Nádasd

11

7

2

2

39

-

12

23

4.

Szentpéterfa

12

7

1

4

24

-

19

22

5.

Körmend VSE

11

7

0

4

43

-

24

21

6.

Gyöngyösh.-Sztk.

11

6

0

5

31

-

28

18

7.

Vasszécseny

12

5

1

6

33

-

33

16

8.

Felsőcsatár

11

5

1

5

16

-

30

16

9.

Rum

11

5

0

6

34

-

37

15

10.

Tanakajd

12

4

1

7

28

-

36

13

11.

Telekes

11

3

1

7

21

-

31

10

12.

Őriszentpéter

11

3

1

7

27

-

45

10

13.

Rábatótfalu

11

1

2

8

13

-

34

5

14.

Bajánsenye

11

1

2

8

16

-

44

5

 

Ezek is érdekelhetik