Papírforma-eredmény született

2021.11.03. 07:00

Nagyot küzdött az SZKKA II. megfiatalított csapata a Pénzügyőr SE ellen

Az NB I/B-s női kézilabda-bajnokság 7. fordulójában hazai pályán maradt alul az SZKKA II. a második helyezett Pénzügyőrrel szemben.

Sütő Dániel

Fotó: VN/SZKKA

Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia U19– Pénzügyőr SE 25-31 (11-17). Szombathely, Egyetemi Sportcsarnok, 50 néző, NB I/B-s kézilabda-mérkőzés, vezette: Bacs, Váltó.

SZKKA: Farkas H., Lőrincz (kapusok), Káli, Ihász 4, Wutschi 6, Szabó N. 4, Marton 3, Horváth A. 2, Pham Lien 3, Tóth B. 3, Mersich, Temesvári. Edző: Pődör Zoltán.

Pénzügyőr: Rubint, Sass (kapusok), Tímár, Kovári 1, Varga 1, Hudra, Pasqualetti, Ködmön 1, Blaubacher 8, Világos 2, Ágoston 1, Berta 1, Mayer 9, Kovalcsik, Ballai 1, Bagi 6. Edző: Csenki Judit.

A találkozó elején felváltva estek a gólok, a megfiatalított SZKKA II. jól tartotta magát az esélyesebb vendégekkel szemben. A 6. percben 3-3- as állásnál Világost küldték a kispadra két percre a bírók, gólt mégis a vendégeknek sikerült szerezniük, ráadásul zsinórban hármat is. A házigazda innen még visszakapaszkodott, de az első félidő felénél újfent kezdett meglépni a Pénzügyőr, és a szünetre hatgólos különbséget alakított ki.

Fordulás után, a 42. percben jó játékkal, Ihász Brigitta hetesével sikerült felzárkózniuk három gólra a szombathelyieknek. Megjegyzendő: három serdülőkorú fiatal, Káli Natália, Marton Jázmin és Ihász Brigitta is ezen a meccsen debütált a felnőtt NB I/B-ben – éltek is az adódó lehetőséggel. Egészen az 50. percig nyílt volt az összecsapás, háromgólnyi távolságban volt az SZKKA II.-től a Pénzügyőr. Az 52. percben azonban Marton Jázmin kétperces kiállítása döntőnek bizonyult, és a hajrában érvényesült a papírforma a csapatok között.

Pődör Zoltán: Örülök, hogy négy játékost tudtunk adni a felnőttcsapatnak, és három serdülőt hoztunk fel az utánpótlásból. Hihetetlen jól helytállt a csapat, szép dolgokat láttam játékosaimtól, végig sikerült kiélezett meccset játszanunk a Pénzügyőrrel.

Kiemelt képünkön: Wutschi Verona hat gólt szerzett

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában