Szombathelyi sport

2021.11.09. 07:00

Vb-vel zárták az idei szezont – Jól teljesített a Szombathelyi Gladiátorok SE

Remekül szerepeltek a Szombathelyi Gladiátorok Sportegyesület versenyzői a Lengyelországban rendezett fekvenyomó és erőemelő GPC-világbajnokságon.

Tóth Gábor

Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: VN/Szombathelyi Gladiátorok Sportegyesület

A szombathelyi egyesület négy sportolót nevezett a hétnapos négy sportolót nevezett a hétnapos vb-re. A 730 km-es távolság leküzdéséhez kilenc óra kellett – de épségben megérkeztek Lengyelországba a vasi színeket képviselő erős emberek. Elsőként Tompa Eszter (open, –75 kg) feszült neki a súlyoknak. Guggolásban 165, fekvenyomásban 75, felhúzásban pedig 147,5 kg-ot teljesített, az összetett eredménye 387,5 kg lett, megnyerte kategóriáját. Horváth Károly (masters I., 40–44 év, –100 kg) guggolásban 245, fekvenyomásban 125, felhúzásban 222,5 kg-ig jutott. A 592,5 kgos összetett eredménye ezüstérmet ért. Guggolásban egyéni rekordot döntött, de a 592,5 kilós összteljesítménye is az idei legjobb eredménye.

Antal Zsolt (masters II., 45–49 év, –110 kg) betegséggel bajlódva versenyzett. Guggolásban 275, fekvenyomásban 188 kg-ig jutott – utóbbi néhány percig világrekord volt, ám az utána következők megdöntötték. Következett a felhúzás: 280, majd 300 kilót mozgatott meg. Ekkor volt egálban lengyel ellenfelével. Harmadik kísérletével 303 kg-ot, világcsúcsot teljesített – és ezzel a három kilogrammal, valamint persze a 766 kg-os összteljesítménnyel sikerült vb-aranyat nyernie. Tóth Árpád (open, –125 kg) 240 kilóval guggolt, 175 kg-ot nyomott fekve, 275 kg-ot húzott fel. A 690 kg-os összteljesítmény világbajnoki címet ért számára – fekvenyomásban pedig egyéni rekordot döntött. – Az idei évre befejeződött a versenyszezonunk, nehéz volt ilyen hosszú ideig tartani a csúcsformát, most jöhet egy kis lazítás – mondta Antal Zsolt, a Szombathelyi Gladiátorok Sportegyesület vezetője, edzője, egyben versenyzője.

– Ez a lengyelországi vb tökéletes zárása volt a szezonnak, szép eredményekkel tértünk haza. Tompa Eszti az utolsó versenyéhez képest is 20 kgot javított az összetettjén, és ha figyelembe vesszük, hogy alig egy éve foglakozik erőemeléssel, akkor elismerésre méltó a teljesítménye. Horváth Károly is csak egy éve foglalkozik versenyszerűen a sportággal, bőven van benne még potenciál, tud fejlődni. Tóth Árpád egész évben kiegyensúlyozottan teljesített, elégedett lehet. A magam vb-szereplését felemásnak ítélem, mert a kiérkezésünkkor sajnos elkaptam az influenzát, begyógyszerezve feszültem neki a súlyoknak. Nem életem legjobb teljesítményét csikartam ki magamból, de mégiscsak hazahoztam egy vb-aranyat. Soha rosszabb szezont! És természetesen köszönöm a támogatóink egész éves segítségét.

Kiemelt képünkön: Antal Zsolt a világbajnoki dobogó tetején

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában