Birkózás

2021.12.01. 07:00

Aranyos sikerek a Haladás VSE birkózóitól

A Haladás VSE színeiben birkózó Gellén Milán a kaposvári szabadfogású férfi és női országos kadetbajnokságon, Nemes Bálint pedig az egri egyetemi és főiskolai országos birkózóbajnokságon nyert aranyérmet.

Sütő Dániel

Százhat férfi és 35 női kadetkorú birkózó csapott össze 22 országos bajnoki címért Kaposváron. A Haladás VSE sportolói közül a 65 kilogrammosok mezőnyében Buday Bálint hetedik, Zara Levente 12. lett. A 80 kilogrammosok között Hajba Szabolcs a 14. helyen zárt. A 110 kilogrammosok kategóriájában Fábián Bálint az ötödik pozícióban végzett.

– A várakozásoknak megfelelően alakultak az eredmények – értékelt Veréb István, a Haladás VSE birkózószakosztályának vezetője. – Igaz, 80 kilogrammban jobb helyezést is elérhetett volna Hajba Szabi. Edzésen nagyon jól teljesített, de a versenyen most valahogy nem jött ki neki a lépés. Egyetlen ponttal kapott ki ellenfelétől, akit ha legyőz, akkor már ötödik lehetett volna. Fábián Bálintnak pechje volt, mert ha a másik csoportba kerül, akkor döntős, de a legerősebbekkel került egy ágra, így csak ötödik lett, ami nem rossz eredmény – fogalmazott a szakosztályvezető.

A HVSE Európa-bajnoki bronzérmes fiatal kiválósága, Gellén Milán a 110 kilogrammosok mezőnyében tizenkét induló közül került ki győztesen. – Milánnak négy mérkőzést kellett megnyernie ahhoz, hogy győzelmet arathasson kategóriájában – tájékoztatott Ligeti Richárd, a HVSE birkózószakosztályának edzője.

– A négy meccsből hármat technikai tussal zárt le. Külön dicséretet érdemel Milán azért is, mert azokat a fogásokat alkalmazta, amelyek számára nehézkesebbek, ilyen például a lábra támadás. A versenyen nyújtott teljesítményével, fegyelmezettségével, valamint egész éves munkájával maximálisan elégedett vagyok – fogalmazott Ligeti Richárd. Eger adott otthont az egyetemi és főiskolai országos birkózóbajnokságnak, amelyen összesen 130 felsőoktatási hallgató képviselte intézményét. A HVSE-ben edződő Nemes Bálint – a Testnevelési Egyetem hallgatójaként – szabadfogásban, a 74 kilogrammosok között aranyérmet, Takács Ferenc pedig – a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanulójaként – a 79 kilogrammosok mezőnyében ötödik helyet szerzett.

– Bálint gyerekkorától fogva minden korosztályos magyar bajnokságot megnyert idáig, tehát teljesítménye egyáltalán nem meglepő – nyilatkozta Veréb István szakosztályvezető. – Most már lassan a felnőttválogatott kapuján kopogtat. Megnyerte a nála egy korosztállyal feljebb lévő U23-as bajnokságot is, illetve a magyar felnőttbajnokságban bronzérmet szerzett. A juniorok országos bajnokságán csak azért nem tudott elindulni, mert a kezében keletkezett egy trombózis, emiatt azt ki kellett hagynia. Mindent egybevetve Bálint papírforma-győzelmet aratott az egyetemi és főiskolai bajnokságon.

Kiemelt képünkön: Ligeti Richárd és aranyérmes tanítványa, Gellén Milán

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában