Beharangozó

2021.12.29. 19:02

Falco KC–Alba kosárrangadó

Az NB I.-es kosárlabda-bajnokság 15. fordulójában az éllovas Falco KC Szombathely az Alba Fehérvárt látja vendégül csütörtökön 18 órakor.

Tóth Gábor

Boris Barac támadja a palánkot – rendre hasznosan, ponterősen játszik a légiós

Fotó: Unger Tamás

A Falco az előző játéknapon Debrecenben elszenvedte első bajnoki vereségét (90-88). Ami nem törte meg a szombathelyi alakulatot, egy Riga elleni Bajnokok Ligája-győzelemmel (68-59) tért vissza a helyes útra – és nem mellékesen bejutott a BL legjobb 16 csapata közé, valamint továbbra is az NB I.-es tabella élén áll. Vagyis a listavezető sárga-fekete gárda jó formában várja az év utolsó meccsét. 

 

Az Alba viszont hektikus szezont fut, képes bravúros eredményekre, idegenbeli győzelmekre, de belefut olykor nem vár vereségekbe is – legutóbb például hazai pályán kapott ki 73-85- re a Pakstól. A tabella hatodik helyén álló fehérvári alakulat mozgalmas időszakot tudhat a háta mögött. Többek között edzőt cserélt: Dejan Mihevc helyére a korábbi körmendi sikeredző, Matthias Zollner ült a kispadra még november közepén. Sőt, a keretben is történt változás, a távozók helyére Lenzelle Smith és Shaheed Davis érkezett. A két csapat a második fordulóban találkozott, akkor a Falco simán nyert 98-66-ra Fehérváron. 

 

– Roppant mozgalmas, kimerítő időszakon vagyunk túl, sok meccsel, sok utazással, ezért néhány nap pihenőt adtam a fiúknak – árulta el Milos Konakov, a Falco KC Szombathely vezetőedzője. – És le a kalappal az erőnléti edző, a másodedző teljesítménye előtt, mert a játékosaink frissen tértek vissza, mindenki egészséges, mindenkire számíthatok. Jó a hangulat az öltözőben, sikerre éhes a társaság. Az Alba most nem a legfényesebb időszakát éli, de egy jó csapatot, egy tradicionálisan sikeres klubot látunk vendégül. Ráadásul az edzőváltás óta kiegyensúlyozottabb lett riválisunk, szépen gyűjtögeti a pontokat. A szeptember végén lejátszott idegenbeli mecscsünkből sok következtetést nem lehet levonni: ez az Alba már nem az a csapat, melyet akkor idegenben legyőztünk. Riválisunk remek játékosokkal rendelkezik, és mint mondtam, egyre jobban összeérik. Hajtós, fizikális meccsre, nagy csatára számítok. Szeretnénk szépen, győzelemmel zárni az évet – szeretnénk jó szájízzel ráfordulni az új esztendőre, sikerélményekkel feltankolva nekifutni a 2022-es év kihívásainak. Bízom benne, hogy ismét számíthatunk a szurkolóink a segítségére! 

 

A 15. forduló további menetrendje, csütörtök, 18.00: Kecskemét–Nyíregyháza, Sopron–Szeged, Debrecen– Pécs, Kaposvár–ZTE, Szolnok–Paks. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában