Kézilabda

2021.12.06. 18:56

Jobb folytatásra készül az SZKKA

Bár szünetel a női élvonalbeli kézilabda-bajnokság a spanyolországi vb miatt, az SZKKA-nál mindenki azon dolgozik, hogy a lányok utolérjék magukat fizikálisan, és ledolgozzák lemaradásukat.

Fotó: © Unger Tamás

A lehető legjobbkor jött a szünet a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia számára. Marosán György lányai az utóbbi öt bajnoki mérkőzésen csak megnehezíteni tudták ellenfeleik dolgát, megverni azonban nem sikerült őket. Ennek oka az október végén berobbant példátlan sérülés- és betegséghullámban rejlik, ami szó szerint ledöntötte lábáról az SZKKA-t, és fontos meccseket buktak el Gorilszkáék idegenben. A spanyolországi női kézilabda-világbajnokság ideje alatt egy amolyan téli alapozással próbál hangolódni a csapat a december végi bajnoki folytatásra.

 

 

– A korábban megszokott egy-két hetes szünet helyett most képességeink javítására kell törekednünk – tájékoztatott Marosán György, az SZKKA vezetőedzője. – Bőven van mit pótolnunk ahhoz, hogy újra versenyképes szintre tornásszuk fel magunkat. A játékosok ebben partnerek, elfogadták, hogy az erő, gyorsaság, állóképesség javítása most mindennél fontosabb. Számításaim szerint január végére kell elérnünk azt a mindent eltűrő kapacitást, ami az élsporthoz szükséges – fogalmazott a tréner, aki hozzátette: nincs szőnyeg alá söpörve a mögöttük hagyott hetek, hónapok történése, folyamatosan foglalkoznak a sikertelenség sportpszichológiai oldalával.

 

 

– Egy a lényeg: nincs hiszti, mert ezt mi nem tehetjük meg, nekünk az eredményességre kell fókuszálnunk, és arra, hogyan tehetjük újra sínre a mi InterCitynket – hangsúlyozta Marosán György.

 

 

A felkészülés első két hetében hétfőn, kedden, szerdán és csütörtökön nyolc edzést vezényelt a szakmai stáb, konditermi tréningekkel kiegészítve. Ezen a héten pedig már pénteken délelőtt is edzenek a lányok. A fokozatos terheléssel együtt folyamatosan monitorozzák a játékosok kondicionális értékeit. Az, hogy kinek, mennyi időre van szüksége százszázalékos állapotának visszanyeréséhez, egyénenként változó. Jövő héttől pedig már a labdás gyakorlatok kerülnek előtérbe.

 

 

Kiemelt képünkön: Gorilszkáék keményen megdolgoznak azért, hogy újra formába lendüljenek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában