Kosárlabda

2021.12.23. 07:00

Körmend: kérik a következőt - Csütörtökön este a Kaposvárt látják vendégül a menetelő Rába-partiak

Az NB I-es férfi- kosárlabdabajnokság 13. fordulójában csütörtökön 18 órától a Kaposvári KK ellen folytatná hazai menetelését az Egis Körmend.

Sütő Dániel

20211029 Körmend Egis Körmend–Pécsi VSK Veolia NB I.-es férfi kosárlabda mérkőzés Fotó: Szendi Péter SZP Vas Népe Képen: #15 Ferencz Csaba

Forrás: Szendi Péter

Fotó: Szendi Péter

 Lendületbe jött a Rába-partiak szekere, legutóbbi két hazai találkozójukon különösebb gond nélkül lelépték ellenfelüket, így feljutottak a tabella negyedik helyére.

 

 – Kívülről lehet, hogy könynyűnek tűntek ezek a meccsek, de valójában egyáltalán nem voltak azok – emlékezett viszsza az előző sikeres mérkőzésekre az Egis Körmend elnyűhetetlen ikonja, Ferencz Csaba. – Nagyon fontos volt mindkét esetben, hogy a Szeged és a Kecskemét kulcsjátékosait limitálni tudtuk, azaz nem hagytunk nekik elég játékteret. Kemény védekezésből gyors támadásokat indítottunk, ami végül győzelemre vezetett. Bízom benne, hogy ezt folytatjuk a Kaposvár ellen is. A vasiakkal ellentétben a KKK nincs jó passzban, sorozatban kétszer kaptak ki, legutóbb például hazai pályán a Soprontól, így a 11. pozícióból várják az összecsapást. 

 

– Ahogy a tabellán is látni lehet, az első két helyezett mögött túl nagy különbség nincs a csapatok között – vélekedett Ferencz Csaba. – Komoly mérkőzésre számítunk ismét, ehhez mérten alaposan felkészültünk leendő ellenfelünk játékából. A Kaposvár pontjai nak nagy részét jobbára a légiósok termelik, fontos lesz, hogy ki tudjuk őket kapcsolni a meccsből úgy, ahogyan azt megtettük az előző találkozóinkon is – emelte ki a körmendiek vezére, aki szerint a visszatérő Gordon és az új légiós, Henry is egyre hatékonyabban veszi ki részét a csapatjátékból. 

 

– Wesley eddig is tudta a szisztémát, csak arra vártunk, hogy rendbe jöjjön az ujja – fogalmazott Ferencz Csaba. – Látni lehet, hogy védekezésben mennyire hasznunkra van, illetve az sem mellékes, hogy odaér mindenhova. Mind védekezésben, mind támadásban óriási szerepe van. Jalen is meccsről meccsre előrelép, szépen lassan beilleszkedik, amit egyre hatékonyabb játéka bizonyít. Egyre jobban érzi, mikor, hol, milyen mozgásokkal kell besegítenie védekezésben és támadásban. Remélem, hogy általa is egyre jobb eredményekre leszünk képesek a továbbiakban. Az Egis Körmend csapatkapitánya hangsúlyozta, hogy a hatodik ember nélkül ez a gépezet nem biztos, hogy így működne. 

 

A soproni meccsig tartó rossz széria ellenére is kitartottak mellettük a szurkolók, akiknek az elkövetkező időszakban szeretnék meghálálni a bizalmukat, és igyekeznek őket kiszolgálni az előttük álló meccseken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában