Lövészet

2021.12.15. 07:00

Második helyen zárt a SZoESE csapata

A magyar győzelemmel záruló szombati nemzetközi sportlövészmérkőzést követően másnap szép szombathelyi eredmények születtek a Sportlövő Országos Nemzeti Bajnokságon a Haladás Sportkomplexumban.

Sütő Dániel

Kiütötték a magyarok Szlovéniát

Fotó: Unger Tamás

Hétvégén a sportlövészek vet ték birtokukba a Haladás Sportkomplexumot. Szombaton a Magyarország–Szlovénia mérkőzéssel vette kezdetét a kétnapos esemény. Hazai oldalon azok a tehetséges junior sportlövészeink mutathatták meg, mit tudnak, akik nemrég a Peruban rendezett korosztályos világbajnokságon számos érmet, köztük vbcímeket is szereztek. 

 

A nemzetközi összecsapást nagyon magabiztos teljesítménnyel, 142-50-re nyerték meg a magyarok a szlovén sportlövészek ellen. A találkozó visszavágóját jövőre tervezik. Másnap 52 hazai egyesület több mint négyszáz sportolójának részvételével kezdődött meg a Sportlövő Országos Nemzeti Bajnokság. A felnőtt férfi 10 méteres légpisztoly 63 fős mezőnyében a szombathelyi Polgári Lövészsport Egyesület színeiben induló Szakács Róbert a 16. helyen zárt 181 ponttal, míg Bárdosi Zoltán 178 ponttal a 28. lett. A női felnőtt 10 méteres légpisztoly kategóriában Németh Tünde 179 ponttal az előkelő kilencedik pozícióban végzett. A 60 év feletti férfiak 10 méteres légpisztoly mezőnyében Csigó Szabolcs a 31. helyen zárt 139 ponttal. A Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület öt fővel képviseltette magát a versenyen. A 60 év feletti férfiak 10 méteres légpisztoly mezőnyében Polgár Tibor negyedik lett 177, Hajdú József a hetedik helyen zárt 176, Csenár Márton pedig 21. lett 165 ponttal. Mind ezek tükrében a SZoESE Polgár Tibor, Hajdú József és Csenár Márton nevével fémjelzett csapata a rangos második helyen végzett.

 

 – Hasonlóan lőttünk, mint tavaly – értékelt Polgár Tibor. – Akkor egyéniben és csapatban is sikerült megszerezni az első helyet. Itt minimális különbségek döntenek. Ha a mostani eredményeket veszszük górcső alá, akkor azt láthatjuk, hogy az első helyezett 179 pontot lőtt, én 177-et húsz lövésből. De ha eggyel jobbat lövök, akkor második vagyok, ha pedig kettővel, akkor megvan az első hely. Ez egy nagyon szoros eredmény, ami kis szerencsével jobban is alakulhatott volna a mi szempontunkból. Egy ilyen versenyen a pillanatnyi állapot a mérvadó, egy rossz lövés mindent eldönthet. A felnőtt légpisztolyosok népes mezőnyében mérette meg magát a SZoESE oszlopos tagja, Hurtik Péter is, aki első versenyén a középmezőnyben végzett. 

 

– Péter jól lő, de még rutint kell szereznie – fogalmazott Polgár Tibor. – Az első viadal mindig stresszesebb, mint az azt követők, de nagyon tehetséges, ezt az edzésmunkája is bizonyítja. A jövőben egészen biztosan egyre jobb eredményeket ér majd el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában